9 medalii la Campionatele Mondiale Masters Gwangju – Coreea 2019

0
42

CS Gold Stars Baia Mare a cucerit 9 medalii la Campionatele Mondiale de Înot Masters Gwangju – Coreea de Sud 2019, unde a participat cu cinci sportivi.
• Delia Ana Kovacs – 40-44 de ani. Prima medalie la mondiale pentru România cucerită la 3 km, open water, locul 4, urmând cursele în bazinul acoperit – locul 5 la 400 mixt, locul 7 la 50 m spate, locul 9 la 100 m spate, locul 9 la 200 m spate şi locul 9 la 200 m mixt.
• Ştefan Ioan Gherghel – 40-44 ani. Şi-a apărat titlul de campion mondial în proba de 100 m fluture. În ultima zi, de ziua sa de naștere, a devenit vicecampion mondial în proba de 50 m spate, demonstrând că încă mai are de arătat multe în lumea înotului la cel mai înalt nivel posibil. De asemenea, s-a clasat pe locul 2 la 50 m spate, a obţinut două locuri 3 în probele 50 m fluture şi 100 m spate, respectiv locul 4 la 100 m liber.
• Alexandru Coci – 30-34 de ani. După ce în prima zi de concurs s-a accidentat la mâna dreaptă, a luat decizia de a mai înota şi în proba de 50 m fluture. Însă, din cauza durerilor, braţul a fost imo­bilizat, iar medicii au decis repaus total pentru minimum 2 săptămâni. Din această cauză ștafeta de 4×50 m masculin mixt, cu șanse la podium, nu a mai avut loc pentru clubul băimărean. Alexandru Coci a obţinut, însă, două locuri 2 în probele de 50 m fluture şi 100 m liber.
• Sorin Octavian Stoica – 35-39 de ani. Prima participare la un campionat mondial. Deşi nu a fost îno­tător de performanță, a reuşit prin muncă şi seriozitate să se clasifice în primii 20 de concurenți la ni­vel mondial. Astfel, s-a clasat pe locul 14 la 3 km open water (din peste 50 de concurenți la categoria 35-39 de ani), şi pe locul 13 la 200 m liber şi 400 m liber.
• Hitter Istvan – prima participare la mondiale. Ambiţios, serios şi muncitor îşi propune să urce în clasamentele mondiale pe poziții cât mai bune.
„Concursul a fost extraordinar. Organizarea de excepție, iar sportivii au demonstrat încă o dată că sunt bine pregătiți şi gata să facă faţă oricărei provocări. Clubul băimărean a cucerit cel mai mare număr de medalii – 9, dintre toate cluburile din România. Mulţumim tuturor celor care au fost, sunt şi vor fi alături de noi. Tuturor celor care înţeleg că sportul este viaţa noastră, celor care au făcut, fac şi vor face parte din Clubul Gold Stars Baia Mare”, a declarat Delia Ana Kovacs, vice­președinte CS Gold Stars.
Deplasarea s-a făcut cu sprijinul Consiliului Ju­de­țean Maramureş, Primăriei Baia Mare, precum și cu susținerea sponsorilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.