Începe a doua sesiune a bacalaureatului

0
46

Începând de astăzi, 21 august, 1.387 de absolvenţi de liceu din judeţul Maramureş sunt aşteptaţi să participe la probele din a doua sesiune a examenului național de bacalaureat.
Aceasta debutează cu probele scrise, programate astfel: 21 august – limba şi literatura română, 22 august – limba şi literatura maternă, 23 august – proba obligatorie a profilului, 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării. Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va desfășura în zilele de 27 august și 28 august, fiind urmată de evaluarea competențelor în limba maternă în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale va avea loc în zilele de 30 august și 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor ling­vistice într-o limbă de circulaţie internaţională este programată în zilele de 2 și 3 septembrie. Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7,30-8,30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere au­dio-video. Nu este permis în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Cei surprinşi în astfel de situaţii vor fi eliminaţi din examen. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Tel Verde pentru neregulile din examen

Ministerul Educației Naționale pune la dispoziție linia TELVERDE (0800-801.100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului naţional de bacalaureat. Aceasta este disponibilă în perioada 21-22 august, respectiv luni, 26 august, între orele 8 şi 16, iar vineri, 23 august, între orele 8 şi 14.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.