Rotarieni din România, Franța și Republica Moldova și-au dat întâlnire la Chișinău

0
255

Dacă anul trecut Întâlnirea Comitetului InterȚări (CIP) Franța – România – Republica Moldova din cadrul Rotary Internaţional a avut loc la Vișeu de Sus, anul acesta evenimentul a fost organizat la Chișinău.
Comitetele interțări pro­movează contacte între districte și cluburi în două sau mai multe țări și întăresc prietenia și schimburile interculturale între națiuni. Coordonatorii comitetelor partenere supervizează activitatea membrilor comitetelor, aceștia fiind rotarieni din cluburile interesate de activități cu țara parteneră. Rotary Internațional recomandă întrunirea comună a comitetelor din țările partenere cel puțin o dată pe an. Anul trecut, comitetele s-au întâlnit la Vișeu de Sus, în cadrul Conferinței Districtuale. Încă de atunci s-a stabilit ca reuniunea din 2019 să fie în Republica Moldova.
La evenimentul organizat de rotarienii de la Chișinău au participat președinții din partea celor trei țări: Guy Cahané – Franța, Luminița Gavriluță – Republica Moldova și Anuța Pop – România. Președintele CIP România, Anuța Pop, este membru fondator al clubului Rotary Vișeu de Sus și președinte în anul rotarian 2018-2019. Și vicepreședintele din partea Franței este tot vișeuan: Vasile Tomoiagă, președinte pe mandatul precedent al clubului Rotary Paris Concorde.
Acțiunile propuse de organizatori au cuprins vizite la unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din regiune, întâlniri cu cluburile din Republica Moldova și întâlniri ale celor trei comitete. În cadrul acestora, au fost prezentate câteva dintre proiectele deja derulate între cluburi din România și cluburi din Franța, dar și proiecte prezente și de viitor, în toate cele trei țări implicate. De asemenea, s-a stabilit ca reuniunea de anul viitor să aibă loc în Franța și s-au trasat liniile directoare ale unui viitor proiect major ce ar putea fi realizat cu acea ocazie. La evenimente a fost prezent și guvernatorul districtului 2241 România și Republica Moldova, Marian Neagoe.
Ovidiu Cos, președinte al Consiliului Executiv al Comitetelor InterȚări 2018-2020 la nivel mondial, le-a mulțumit tuturor pentru ceea ce au făcut și fac în continuare pentru Rotary, sub sloganul “A servi mai presus de sine”. De asemenea, a oferit președinților și membrilor comitetului câte un Certificat de recunoaștere și sinceră apreciere pentru angajamentul excep­țional în dezvoltarea cu succes a activităților Comitetelor InterȚări.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.