Zece poliţişti de nota… 10!

0
116

Intră în firesc ca poliţiştii să intervină, să acţioneze, să ia măsuri, iar atunci când corelează profesionalismul cu implicarea dovedesc, înainte de toate, că sunt demni de ceea ce fac. Şeful inspectoratului, comisar şef Liviu Constantin Grozavu, a avut o nouă ocazie de a-i felicita pe poliţiştii care au obţinut performanţe atât în plan profesional cât şi extraprofesional.
Dincolo de gravitatea faptei, accidentul mortal de la Târgu Lăpuş a fost pentru poliţişti o cursă contra cronometru pentru identificarea autorului şi, implicit, un caz în care profesionalismul echipei de cercetare a condus la elucidarea, în scurt timp, a celor întâmplate.
Pentru modalitatea în care poliţiştii au intervenit, pentru eforturile depuse, pentru reuşita (identificarea, prinderea şi arestarea preventivă a autorului), şeful Serviciului Rutier – comisarul şef Gherman Dorin şi alţi 5 poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Lăpuş – Baic Grigore Dionisie, Buda Florin Ioan, Cupşa Cristian Alin, Holban Cristian şi Pop Călin Vasile – au primit aprecieri din partea comenzii unităţii şi mulţumiri scrise pentru rezultatele foarte bune obţinute.
Au fost felicitaţi, pentru modalitatea profesională în care au acţionat, în situaţii delicate, agent şef adjunct Ţîţoc Alin Ciprian, agent Iluc Paul – Poliţia municipiului Baia Mare şi agent şef adjunct Nodiş Ciprian Ioan – Poliţia Suciu de Sus.
A fost o zi cu totul emoţionantă şi pentru agent şef principal Crăciun Petru – Poliţia Săliştea de Sus. La încetarea raportului de muncă prin pensionare, şeful inspectoratului l-a felicitat pentru prestaţie şi pentru întreaga activitate desfăşurată în uniforma de poliţie şi i-a urat multă sănătate şi pensie lungă, alături de cei dragi.
Augustin Laura Anamaria, agent în cadrul Poliţiei oraşului Ulmeni, a practicat judo din copilărie şi prin sport a reuşit să atingă performanţe atât în ţară cât şi în străinătate. Laura a fost felicitată pentru cea mai recentă cucerire – medalia de aur la Jiu Jitsu Brazilian, la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor din China.


8 persoane exploatau pietre ornamentale dintr-o arie naturală protejată

Marţi, 20 august, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu poliţişti din Sighetu Marmaţiei, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor din patrimoniul naţional.
În timpul activităţilor, poliţiştii au urmărit depistarea persoanelor care exploatează/extrag, transportă și comercializează andezit (piatră ornamentală) din aria naturală protejată de pe Vârful Negru – Tăul Negru şi în Sighetu Marmației.
În acest context, poliţiş­tii au prins în flagrant 8 bărbaţi, toţi domiciliaţi în Sighetu Marmaţiei, cu vârste cuprinse între 16 şi 55 de ani, care exploatau şi transportau plăci de andezit, fără a deține auto­rizațiile sau acordurile necesare în acest sens. De asemenea, poliţiştii au depistat echipamente, unelte, autoturisme, folosite de aceștia la activitățile ilegale pe care le desfăşurau.
Activităţile poliţiştilor au continuat în cartierul Iapa, din Sighetu Marmaţiei, unde au fost găsiţi 63 paleţi de piatră ornamentală, expuşi la vânzare, pentru care persoanele care îi comercializau nu au putut prezenta documentele de provenienţă.
Urmare celor constatate, poliţiştii au dispus indisponibilizarea a două autoturisme de teren, utilizate la transportul materialelor, trei remorci artizanale şi unelte folosite la exploatare şi aproximativ 60 tone de piatră ornamentală – plăci de andezit.
În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de executare de activități miniere fără permis sau licență.


Prejudiciu de aproape 7.000 lei recuperat de poliţişti în Fărcaşa

Marţi dimineaţa, patrula de ordine şi siguranță publică din Fărcașa a depistat, în flagrant delict, un bărbat, în vârstă de 41 de ani, care a sustras mai multe bunuri, în dauna unei societăţi comerciale din comună.
Bărbatul, angajat al firmei, își făcuse un obicei din a sustrage de la locul de muncă, obiecte din cupru, material aflat me­reu la mare căutare. Însă, acum a avut surpriza de a fi oprit de polițiști, în timp ce avea dosite sub haine produse din cupru. Polițiștii au mai găsit bunuri furate atât în vestiarul angajatului cât și la domiciliul acestuia.
Valoarea prejudiciului recuperat este de 6.700 lei.
În cauză, se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bărbatului și luarea măsurilor legale.

3 dosare penale pentru violenţă în familie

Mătuşă agresată de nepoată în Budeşti
Marţi seara, în jurul orei 22, în urma unei sesizări prin SNUAU 112 cu privire la un scandal în familie, poliţiştii au intervenit la un imobil, din Budeşti.
La locul faptei, poliţiştii au identificat o bătrână, de 89 de ani, care prezenta leziuni. Primele verificări au relevat că, victima a fost agresată de către o tânără, de 19 ani, care locuieşte în acelaşi imobil.
Femeia rănită a fost transportată la spitalul din Sighetu Marmaţiei, unde a rămas internată pentru îngrijiri medicale.
Luându-se în considerare riscul iminent, victima a fost informată despre posibilitatea emiterii unui ordin de protecţie, însă a refuzat.
Femeie agresată de concubin în Ariniş
Poliţiştii din Fărcaşa au fost sesizaţi despre faptul că o femeie a fost agresată.
La faţa locului s-a stabilit că, victima, de 46 de ani, a fost lovită de către concubinul său, aflat în stare de ebrietate, în urma unor discuţii contradictorii. Femeia a refuzat emiterea unui ordin de protecţie.
Tânără agresată de soţ în Ruscova
O tânără, de 28 de ani, din comuna Ruscova, a sesizat poliţia că a fost agresată de soţul ei, care a provocat scandal la domiciliu.
Şi în acest caz s-a stabilit că agresiunea s-a iscat pe fondul consumului de alcool şi în urma unor discuţii în contradictoriu.
În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie.


Copilă, de 15 ani, declarată dispărută de la domiciliu, găsită de poliţişti

Marţi, un bărbat, domiciliat în Seini, i-a sesizat pe poliţişti despre faptul că fiica sa, în vârstă de 15 ani, a dispărut de la domiciliu.
La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă care, în urma primelor verificări efectuate, a stabilit că minora a plecat de la domiciliu sâmbătă, 17 august, şi s-ar putea afla pe raza localităţii Handalul Ilbei.
În jurul orei 17, copila dispărută a fost găsită de poliţişti şi încredinţată părinţilor
Din datele şi indiciile obţinute de poliţişti rezultă că, în cele câteva zile în care a fost plecată voluntar, minora nu a fost agresată fizic sau moral.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.