Reparaţii la Muzeul Satului din Baia Mare

1
61

Lucrări de reparaţii la Muzeul Satului din Baia Mare. Managerul Monica Mare se dovedeşte a fi neobosită în a pune la punct toate detaliile pentru ca frumosul sat din mijlocul oraşului Baia Mare să fie cu adevărat un punct de atracţie turistică. Pe parcursul sezonului cald, aici sunt efectuate reparaţii la gospodăriile ce necesită acest lucru. Între timp, Muzeul Satului se dovedeşte a fi gazda perfectă pentru o mulţime de evenimente culturale.
Monica Mare a arătat că, în această vară au fost refăcute acoperişurile mai multor case din muzeu. “Este sezonul prielnic pentru lucrări. Vara obişnuim să restaurăm acoperişurile caselor care sunt afectate. În acest moment lucrăm la acoperişul de la casa Lăpuş care necesită o cantitate mare de paie. Este o problemă pentru noi să găsim aceste paie în condiţiile în care nu se mai recoltează cu batozele, dar ne organizăm în consecinţă şi reuşim să facem lucrurile cum trebuie. De asemenea, am lucrat şi la acoperişurile care au necesitat intervenţia cu draniţă. Am reparat o casă care a fost foarte afectată de zăpada din iarnă, casa Săcel şi am restaurat în totalitate acoperişul de la casa Giuleşti, tot cu draniţă”, a declarat Monica Mare.
Periodic, în incinta muzeului sunt organizate diferite evenimente culturale, dar şi tradiţionale. Recent aici a avut loc claca la coasă, iar pe parcursul lunii august, sunt organizate în fiecare zi de joi, serile de teatru în colaborare Teatrul Independent Ararat. De asemenea, în această săptămână s-a desfăşurat şi vernisajul unei expoziţii de pictură, lucrările participanţilor la Tabăra internaţională de creaţie „Elisabeta art” ed. a XIII-a, Cavnic 2019 fiind expuse pe „simezele” unei şuri din Muzeul satului din Baia Mare. Au expus artişti din România, Ungaria, Ucraina şi Moldova.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.