8 localuri publice din Baia Mare au fost verificate de poliţişti

0
31

– amenzi în sumă de 40.000 lei –
În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiş­tii au ajuns în 8 localuri publice de pe raza municipiului Baia Mare, nu pentru a ştirbi din distracţia celor prezenţi în localurile respective, ci pentru a preveni producerea unor fapte antisociale, ce pun în pericol viaţa şi bunurile persoanelor.
Poliţiştii au urmărit depistarea persoanelor cu preocupări infracţionale, în special a celor care comit acte de violenţă, perturbă ordinea şi liniştea publică. Concomitent a fost verificată respectarea normelor legale de funcţionare a localurilor publice cu program de noapte, modul de asigurare a securităţii bunurilor şi valorilor, dar şi respectarea normelor de comerţ.
Astfel, între orele 23-04, au fost angrenaţi în acţiune poliţişti rutieri, de la structurile de ordine publică, investigaţii criminale, de investigarea criminalităţii economice, alături de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate. Acţiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi a jandarmilor.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 32.000 lei, cele mai multe pentru abateri de la Legea 8/1996 privind drepturile de autor şi drepturile conexe.
Pentru abaterile rutiere constatate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 8.000 lei, şi au fost reţinute 5 permise de conducere, toate în cazul unor şoferi care conduceau în stare de ebrietate.


Prins la scurt timp după ce a sustras bani dintr-un autoturism

Un portofel cu bani, lăsat într-un autoturism, şi portierele neasigurate au fost condiţiile ideale pentru comiterea în scurt timp a unui furt. Poliţiştii au reuşit să-l identifice pe făptaş şi să-l prindă înainte de a cheltui suma sustrasă.
Poliţiştii din Şomcuta Mare au intervenit cu operativitate după ce, vineri seara, au fost sesizaţi că s-a comis un furt dintr-un auto. Primele verificări au relevat că, un bărbat şi-a lăsat autoturismul parcat în faţa unui imobil, din Berchez, fără să-l asigure, iar o persoană necunoscută i-a sustras 700 de lei dintr-un portofel.
La scurt timp, investigaţiile poliţiştilor au dus la identificarea unui tânăr, din comună, iar banii sustraşi au fost recuperaţi şi restituiţi părţii vătămate.


O minoră a fost accidentată pe trecerea pentru pietoni în Baia Mare

Verificările polițiștilor cu privire la accidentul, produs pe strada Grănicerilor, din Baia Mare, au relevat că, un bărbat, de 60 de ani, care conducea un autoturism, a surprins și accidentat o minoră, de 14 ani, angajată regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător.
Victima a fost transportată la spital dar nu a necesitat internarea. Conducătorul auto nu se afla sub influența alcoolului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.