Verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare

0
216

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut o vizită de lucru în Baia Mare la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş”. Aceasta a declarat: “Pentru că mă aflu în Maramureș am verificat modul în care sunt utilizate fondurile alocate de Ministerul Sănătății Spitalului Județean de Urgență „Constantin Opriș ” din Baia Mare.
Anul acesta, Ministerul Sănătății a alocat 14 milioane de lei unității sanitare pentru achiziția de aparatură medicală și pentru reabilitarea, modernizarea și retehnologizarea mai multor secții și structuri ale unității.
Cu banii primiți a fost achiziționată aparatură modernă pentru secția de neurochirurgie, a fost reabilitată complet și dotată secția de anatomie patologică și va fi înființat blocul operator pentru chirurgie cardiovasculară.
De asemenea, va fi modernizată și retehnologizată complet bucătăria spitalului, iar holul de la intrarea în unitate va fi renovat.
Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a județului Maramureș, asigurând asistența medicală de specialitate pentru peste 100.000 de locuitori din municipiul Baia Mare, respectiv peste 500.000 de locuitori ai județului, iar pentru unele specia­lități (cardiologie inter­ven­țio­nală: implant stimulatoare cardiace și defibrilatoare automate interne, neurochirurgie, chirurgie vasculară periferică) de­servește și bolnavii din județele limitrofe, respectiv Satu Mare și Sălaj.
Anul acesta, Guvernul României a aprobat un buget istoric pentru in­ves­tiții, respectiv 1,1 miliarde de lei în unitățile sanitare la nivel național. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.