Miniștri în vizită la investiția de 140 de milioane de euro derulată la Tăuții Măgherăuș de UAC

0
185

Președintele CJ Gabriel Zetea arată că una dintre cele mai importante investiții ale Mara­mu­reșului în anul 2019, noua facilitate industrială a Universal Alloy Corporation de lângă Aeroportul Internațional Maramureș la Tăuții Mă­gherăuș avansează în ritm susținut.
Universal Alloy Corporation a deschis în anul 2008 prima fabrică în România, în comuna Dumbrăviţa, iar recent a iniţiat o nouă investiţie la Tăuţii Măgherăuş, în zona Aeroportului Internaţional Maramureş, la capătul pistei. Este vorba despre un proiect de peste 130 de milioane de euro aprobat de Guvernul României pe schema de ajutor de stat în luna noiembrie 2018, care va aduce peste 1.000 de locuri de muncă create şi peste 80.000 de mp de construcţii amplasate pe cele peste 40 de hectare de teren pe care compania le deţine în zonă. Este o investiţie strategică, o investiție gigant, unică nu doar în regiune şi în ţară, ci şi în sud-estul Europei. Proiectul UAC Europe din Tăuţi se va derula până în 2021 şi va cuprinde producţia propriu-zisă, un Centru de Training şi o Organizaţie de Design. Întreţinerea şi reparaţia avioanelor este următorul proiect pe care UAC Europe doreşte să îl facă, începând cu 2021, în halele care vor fi construite în cea de-a doua investiţie ce va fi realizată la Tăuţii Măgherăuş. Aici sunt în prezent peste 400 de angajaţi, iar când lucrarea va fi finalizată vor munci peste 1.000 de oameni.
”Guvernul României a alocat aproape 40 de milioane de euro pentru susținerea acestei inves­tiții totale de 140 de milioane de euro și am invitat în șantierul deschis în Tăuții Măgherăuș doi mi­niștri ai României pentru a vedea, la fața locului, cât de eficient se cheltuie banii primiți în Maramureş. Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea și ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș au apreciat pozitiv eforturile care se fac în această perioadă pentru a demara producția industrială în toamna acestui an și vor susține în continuare dezvoltarea acestui proiect. Mulțumesc mult conducerii UAC, respectiv directorului financiar al UAC Europe, Daniel Vărzaru, pentru timpul acordat și îi asigur de întreg sprijinul Consiliului Județean Ma­ramureș și a actualului guvern pentru proiectele care vin în următorii doi trei ani”, a declarat șeful administrației jude­țene, Gabriel Zetea. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.