La Târgu Lăpuş, tabără pentru elevii olimpici la matematică

0
198

În perioada 31 august- 6 septembrie, Liceul Teoretic „Petru Rareş”, a fost gazda ediţiei a XI-a, pentru a treia oară consecutiv, a Taberei Judeţene-Concurs pentru elevii olimpici la matematică. Ca şi ediţiile anterioare, tabăra a beneficiat de sprijinul financiar din partea Consiliului Judeţean Maramureş, organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, în parteneriat cu Filiala Maramureş a S.S.M.R., Primăria-Consiliul Local al oraşului Târgu Lăpuş şi Liceul Teoretic „Petru Rareş”.
Au participat 35 de elevi din judeţ, care s-au clasat pe primele locuri la faza judeţeană a olimpiadei de matematică şi 22 de elevi de la Liceul Teoretic „Petru Rareş”. Cazarea şi masa au fost în „Campusul Şcolar – Petru Rareş”, iar elevii şi profesorii cazaţi au avut numai cuvinte de mulţumire.
Iniţiativa organizării acestei tabere îi aparţine inspectorului şcolar pentru matematică, prof. Gheorghe Maiorescu. „Suntem onoraţi şi deosebit de bucuroşi că am fost pentru al III-lea an consecutiv gazdele excelenţei matematicii maramureşene. Îmi exprim admiraţia şi apreciez efortul colegilor de matematică care au susţinut cursuri în această perioadă. Cu siguranţă activităţile de pregătire au contribuit şi vor contribui la obţinerea unor rezultate foarte bune la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale” – punctează Mariana Pop, directorul Liceului Teoretic „Petru Rareş”.
Directorul taberei, Nicolae Muşuroia, profesor de matematică la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, ne spune: „Ve­nim cu plăcere la Tg. Lăpuş pentru că aici găsim de fiecare dată condiţii excelente pentru pregătire, cazare şi masă. Mulţumim Consiliului Judeţean Maramureş, domnului preşedinte Gabriel Valer Zetea, Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, domnului primar Mitru Leşe, domnului viceprimar Vasile Kraus, colegilor mei profesori de matematică care au activat în tabără, în mod deosebit domnului conferenţiar universitar dr. Vasile Pop de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, şi nu în ultimul rând, gazdelor noastre de la Liceul Teoretic „Petru Rareş”, director prof. Mariana Melania Pop şi director adjunct prof. Claudiu Nedea”. Vineri, 6 septembrie, ultima zi de tabără, a fost ziua premiilor. În prezidiu au fost Vasile Kraus – viceprimar de Tg. Lăpuş, Vasile Pop- conferenţiar univ. dr., Nicolae Muşuroia – directorul taberei, Mariana Pop- director la Liceul Teoretic „Petru Rareş” şi Caudiu Nedea – dir.adj. Premiile „Oscar” au fost distribuite atât elevilor, cât şi profesorilor prezenţi de către Vasile Kraus (căruia îi aparţine şi denumirea premiilor). Una peste alta, se pare că a fost cea mai reuşită tabără de până acum şi n-ar fi de mirare ca la anul tabăra să se desfăşoare tot la Târgu Lăpuş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.