”Târgul Cepelor” la a 49-a ediţie în Asuaju de Sus

0
132

Primăria şi Consiliul Local Asuaju de Sus, în colaborare cu instituţia Consiliului Judeţean Maramureş, au organizat, în 7-8 septembrie 2019, tradiţionalul ”Târg al Cepelor”, în cadrul ”Festivalul Interjudeţean al Cântecului, Dansului şi Portului Popular Codrenesc”, ediţia XLIX.
Programul manifestărilor a debutat în seara zilei de sâmbătă când, la ora 20, pe scenă a urcat formaţia Talisman, care a oferit un recital extraordinar tuturor celor prezenţi. Apoi a fost discotecă în aer liber.
Duminică, la ora 10, a început spectacolul oferit de formaţii de amatori din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc la amiază, alături de primarul Vasile Boitor aflându-se preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea; secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea; secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza; deputaţii Călin Matei şi Sorin Bota; vicepreşedintele Ioan Doru Dăncuş; subprefectul Alexandru Cosma; primarul comunei Recea, Octavian Pavel; primarul din Băiţa de sub Codru, Aurel Dumuţa; primarul comunei Ariniş, Gheorghe Mureşan; primarul din Bicaz, Dorin Mitre; consilierii judeţeni Liliana Moga şi Ioan Buda; fostul consilier judeţean, Cristian Anghel; şi Ştefan Mariş, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii ”Liviu Borlan”.

Preşedintele Gabriel Zetea şi un cocon din Codru
Preşedintele Gabriel Zetea şi un cocon din Codru

”Anul viitor vom ajunge la a 50-a ediţie şi sper să fim sănătoşi, să ne revedem cu bucurie şi în număr cel puţin la fel de mare”, a declarat primarul din Asuaju de Sus, Vasile Boitor. Pe păşunea unde are loc evenimentul câmpenesc, s-au adunat circa 8.000 de oameni.
”În aproape toate comunele din Ţara Codrului se derulează proiecte importante, cu rezultate care pot fi văzute de oameni. Primarul Vasile Boitor a fost unul dintre promotorii proiectului Drumul Nordului. În acest an, acest proiect al judeţului Maramureş va intra efectiv în şantier. Este o mare realitate pentru Ţara Codrului şi Ţara Chioarului”, a subliniat preşedintele Gabriel Zetea. Acesta a primit titlul de cetăţean de onoare al comunei Asuaju de Sus.
Târgul cepelor s-a desfăşurat pe o păşune de zeci de hectare, miile de participanţi fiind atraşi de spectacolul folcloric, dar şi de cumpărături (ceapă 3 lei/kg, usturoi 20 lei/kg), clopuri de paie din Jibou 40 lei/bucată, mici 5 lei/bucată, haine de piele 100 lei la reducere, plus jocuri pentru copii, trageri la ţintă pentru tineri, turtă dulce, ce mai, un adevărat bâlci de ţară cu de toate, inclusiv cerşetori. A fost o zi plăcută, până pe la ora 16, când a început ploaia, iar pe la ora 17, a cedat generatorul de curent de la scenă. Prezentatorul Emil Domuţa a spus că aşa era tîrgul pe vremuri, perechile dansau sub grumazul ceterii…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.