Delegație poloneză în Maramureş

0
112

Mareșalul Wladyslaw Ortyl şi delegația Voievodatului Podkarpackie au efectuat o vizită oficială în judeţul Maramureș, la invitaţia președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Cu acest prilej, a fost vizitată societatea comercială BlachoTrapez din Baia Mare, investiţie cu capital polonez.
”Wladyslaw Ortyl, ma­reșalul Voievodatului Pod­karpackie, a purtat dis­cuții cu reprezentanții investitorului polonez, care mai are un punct de lucru în sudul României. Cuvintele de laudă adresate mediului economic românesc și maramureșean de către un investitor străin mă bucură și îmi dau speranțe pentru dezvoltarea viitoare durabilă și sustenabilă a județului nostru. Economia românească este atractivă pentru investitorii străini, iar Consiliul Județean Mara­mureș este un partener care își respectă cuvântul dat întreprinzătorilor pri­vați, străini sau autohtoni”, a spus Gabriel Zetea.
De asemenea, delegaţia poloneză a vizitat firma Universal Alloy Corporation din Dumbrăviţa, unul dintre cei mai importanţi investitori din Mara­mu­reș. Reprezentanții Voievodatului Podkarpackie au făcut un tur prelungit al fabricii UAC. Există asemănări între cele două regiuni. În jurul Aeroportului din Rzeszow, s-a dezvoltat o industrie în do­meniul aviației, ceea ce se va întâmpla şi în jurul Aeroportului din Tăuţii-Măgherăuş. Aproape 2.000 de maramureșeni lucrează la UAC Dum­brăvița, iar acest număr se va du­bla în următorii 2 ani, după deschiderea noii facilități industriale de lângă Aeroportul Inter­național Maramureș, in­vestiția UAC fiind realizată cu sprijinul Guvernului României.

Acord semnat între Maramureş şi Podkarpackie

Ceremonia de semnare a Acordului de cooperare între județul Maramureș și voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă a avut loc în Baia Mare. După momentul oficial, președintele Consiliului Ju­dețean Maramureș, Gabriel Zetea, și Wladyslaw Ortyl, mareșalul Voievodatului Podkarpackie, alături de delegația oficială din Polonia, au vizitat Aeroportul Internațional Ma­ramureș din Tăuţii-Măgherăuş şi ATP Tech Center din Baia Mare, unde gazdă a fost Mircea Cirț, care a reuşit să impresioneze delegația poloneză cu primul camion produs în Maramureş, numit Truston. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.