Suspiciune de toxiinfecţie cu Salmonella la 15 persoane, în Târgu Lăpuș 

0
78

În cele mai multe cazuri, infecția cu Salmonella este rezultatul consumului de alimente de origine animală (carne crudă, lactate, ouă), dar și din cauza unei igiene deficitare a bucătăriei, băii. Primele simptome apar la aproximativ 72 de ore de la contaminare și debutează cu febră și frisoane, diaree, crampe stomacale, vărsături, amețeli și dureri de cap.
„La Tg. Lăpuș, după o nuntă care a avut loc sâmbătă, 31 august, într-o locație din localitate, luni, 2 septembrie, au început să se prezinte la urgențe, rând pe rând, 15 persoane care prezentau simptomatologia unei toxiinfecții cu Salmonella. Pacienții au fost perfuzați , rehidratați și ținuți sub observație până când au putut fi trimiși cu salvarea la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare” – ne informează Claudia Perhaița (foto), asistent igienă și sănătate publică din cadrul Spitalului orășenesc Tg. Lăpuș. Se pare că numărul persoanelor cu suspiciune de toxiinfecție e mult mai mare, dar fie că au refuzat internarea (pe propria răspundere), fie locuiau în Baia Sprie ori Baia Mare și erau deja acasă când au debutat simptomele.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.