Un proiect major pentru seineni

0
88

Gabriela Tulbure, primarul oraşului Seini, a semnat cel mai mare contract de finanțare pentru comunitate, din fonduri majoritar UE, pentru proiectul „Lucrări de construire în vederea reducerii emisiilor de carbon în oraşul Seini, prin crearea unei infrastructuri de transport eco-fiendly”.
Principalele obiective ale investiției sînt: înfiin­țarea unui sistem de transport în comun, cu 2 rute de transport cu microbuze electrice. Una va lega localitatea Săbișa de Seini, iar cealaltă, localitatea Viile Apei de Seini. Se va realiza un depou de deservire a autovehiculelor, compus din hală și platforme, alimentarea microbuzelor fiind făcută cu energie electrică produsă de Stația pilot de biogaz. Lungimea rutelor va fi de 13,3 km, respectiv 11 km.
Proiectul mai cuprinde: înființarea unui sistem de închiriere biciclete cu 4 stații de închiriere și 40 de biciclete, din care două în Seini, una în Săbișa și una în Viile Apei; reabilitarea infrastructurii rutiere pe străzile Căminului (Să­bișa), Dealul Soarelui, Boci, Sub Vii, Zugău, Principală (Viile Apei), Fermelor (către Stația de biogaz), în total 6,8 km. Se vor turna 10,6 km de trotuare și 5,5 km de piste pentru biciclete, pe fiecare din străzile menționate; amenajarea zonelor verzi.
Va fi extinsă rețeaua de canalizare menajeră pe străzile Căminului, Dealul Soarelui și Sub Vii. Vor fi montate 32 de camere de supraveghere noi și se va realiza un dispecerat. Pe străzile care vor fi reabilitate se va extinde sistemul de iluminat public, acolo unde nu există.
Valoarea proiectului este de 22.530.991,64 lei, sumă asigurată în procent de 70% din fonduri europene, 10% de la bugetul de stat şi 20% din bugetul local.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.