Legea Vânătorii va fi dezbătută de urgență

0
48

La solicitarea primarului Ioan Mătieş din Mireșu Mare, în Maramureş au venit doi miniștri ai Guvernului României: Radu Oprea (ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat) şi Ioan Deneş, ministrul Apelor, Pădurilor și Mediului, pentru a vedea la fața locului pagubele produse de mistreţi în culturile de porumb din sudul județului Maramureş (foto).
Situația poate fi rezolvată în Parlamentul României și se pare că Legea Vânătorii va fi dezbătută în regim de urgență. Patru parlamentari din Mara­mureș vor depune la Comisia de Agricultură amendamentele necesare pentru rezilierea contractelor cu administratorii fondurilor de vânătoare, dacă nu își îndeplinesc sarcinile de hrănire și izolare a animalelor din fond.
„Sper ca toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică, să lase deoparte interesele personale și să susțină modificările legislative în interesul agricultorilor”, a spus Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș, prezent şi el în teren.
Fermierii din Mireșu Mare se confruntă de ani de zile cu această problemă, iar mulți dintre localnici nu-și mai lucrează terenurile, an de an fiind devastate de animalele sălbatice. Primarul Ioan Mătieș s-a deplasat de mai multe ori la București pentru a cere ajutor, însă până acum nu s-a luat o hotărâre clară în acest sens. El susține că singura rezolvare este ca Legea Vânătorii să fie modificată.
Cei doi miniștri prezenți în Maramureș au precizat că au înțeles problema existentă și vor susține inițiativa la cel mai înalt nivel. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.