Centrul de îngrijire bătrâni din Coruia, funcţional din octombrie

0
368

Începând cu 1 octombrie, Centrul de îngrijire bătrâni din Coruia va intra în funcţiune. Instituţia poare găzdui 46 de vârstnici, dar locurile nu vor fi ocupate în totalitate, cel puţin pentru început. Pe parcurs, numărul angajaţilor va creşte proporţional cu numărul beneficiarilor de servicii de îngrijire. Primarul din Săcălăşeni caută soluţii de finanţare a centrului.
„Săptămâna aceasta, am fost în Bucureşti pentru a căuta resurse necesare pornirii Centrului de bătrâni, dar şi pentru a finanţa investiţiile ce mai sunt acolo de făcut. Încercăm să promovăm o hotărâre de Guvern, prin care să se aloce nişte sume pentru funcţionarea şi dezvoltarea centrului. Centrul va porni totuşi cu data de 1 octombrie, am obţinut licenţa de funcţionare, aşa că de acum startul a fost dat. S-au înscris câteva persoane, suntem în faza de anunţare a lor, astfel că de luna viitoare va fi pornită activitatea. Avem 46 de locuri pentru vârstnici, din care la început vor fi ocupate 5-10. Aşa este mai bine pentru noi, cu un număr mai mic de bătrâni poţi să te organizezi din mers. Pe măsură ce numărul beneficiarilor va creşte, vom înmulţi şi personalul aferent. Acum sunt trei îngrijitori, doi asistenţi şi şeful de centru, deci şase salariaţi în total. În momentul în care vom depăşi pragul de 15 vârstnici, vom suplini şi numărul personalului. Centrul de îngrijire pentru vârstnici face parte din Serviciul Social al comunei Săcălăşeni, fiind unitate de sine stătătoare, ordonator terţiar de credite. Pe măsură ce numărul de beneficiari va creşte, Centrul îşi va asigura autofinanţarea şi, de ce nu, dezvoltarea. Centrul oferă condiţii de la trei stele în sus şi dorinţa noastră este de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă de acolo”, a explicat Emilian Pop, primarul din Săcălăşeni.
Lucrările la Centrul de îngrijire bătrâni din Coruia au fost finalizate anul trecut, cu o întârziere de 5 ani. Proiectul, în valoare de 3,5 milioane euro, a fost realizat prin AFIR şi a cuprins patru componente. Astfel, au fost modernizaţi 11,5 km de drum (1 milion euro), au fost făcuţi 3 km de canalizare (800.000 euro), în timp ce pentru Centrul de bătrâni, ultima componentă care trebuia realizată, s-a alocat iniţial suma de 1,5 milioane euro. Banii nu au fost de ajuns, aşa că administraţia locală a alocat încă un milion de euro pentru finalizarea centrului, din bugetul propriu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.