Creşte consumul de droguri!

0
63

Statisticile poliţiştilor maramureşeni, din prima jumătate a anului 2019, dovedesc faptul că traficul şi consumul de droguri este în creştere, în timp ce infracţionalitatea este în scădere la aproape toate capitolele, mai puţin la cea stradală – a spus comisarul şef de poliţie Ionel Todoran, adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş.
“Infracţionalitatea stradală semnalată în prima jumătate a anului, 268 de fapte, este în creştere cu 38,14%. Infracţiunile stradale sunt clasate astfel: 222 de furturi stradale, 23 de tâlhării, 12 fapte de trafic şi consum ilicit de droguri, 7 fapte de tulburare a liniştii şi ordinii publice. Cea mai mare creştere a înregistrat-o fapta de trafic şi consum ilicit de droguri, care a crescut de la 0 la 11%, toate aceste fapte fiind surprinse în flagrant”, a declarat comisarul şef de poliţie Ionel Todoran.
În schimb, la celelalte capitole, infracţiunile par să se fi diminuat, cel puţin aşa reiese din datele oficiale. “În primele şase luni ale anului, au fost sesizate 4.712 infracţiuni, în scădere cu 258 de fapte, adică 5,2% faţă de perioada similară a anului trecut. În această perioadă, s-au înregistrat scăderi la toate categoriile de infracţiuni sesizate, respectiv infracţiuni economice, infracţiunile judiciare, au scăzut cu 33 de fapte, cele economice cu 30, iar cele de altă natură cu peste 195. La fel în mediul urban: au scăzut cu 98, respectiv 2,94%, în mediul rural cu 153 de fapte, respectiv cu 9,4%, iar cele comise în străinătate, cu 63%, fiind vorba doar despre 4 infracţiuni. Se observă că 68,63% din infracţiuni, respectiv 3.234 de fapte, au fost comise în mediul urban, iar 31,28%, adică 1.474 fapte, în mediul rural”, a precizat Ionel Todoran.

Ionel Todoran, comisar şef adjunct de poliţie

În primele şase luni ale acestui an, au mai fost semnalate 1.535 de infracţiuni contra persoanei, în uşoară creştere cu 4 fapte faţă de perioada similară a anului trecut, cele mai multe dintre acestea vizând loviri şi alte violenţe sau ameninţări şi distrugeri. “La infracţiunile contra patrimoniului, s-au înregistrat 1.886 de fapte, în scădere cu 4,9%. Cele mai multe furturi sesizate au fost cele din locuinţe – 282 de fapte, cele din societăţi comerciale – 159, din autovehicule – 139, din buzunare, poşete, genţi – 92 de fapte. Scăderi semnificative au fost înregistrate la infracţiunile de tâlhărie prin smulgere, abuz de încredere, tulburare de posesie, furturi din buzunare, poşete şi genţi. S-au înregistrat scăderi semnificative la infracţiunile constatate la codul vamal şi la codul silvic”, a adăugat Ionel Todoran. Potrivit aceleiaşi analize, în primul semestru, au fost mai puţine accidente rutiere grave.
Se menţine un trend crescătot la contrabanda cu ţigări. La acest capitol au fost reţinute 2 persoane, au fost confiscate peste 1,7 milioane de ţigarete, respectiv aproape 90.000 de pachete, cu un plus de 15 mii. Tot în cazul contrabandei de ţigări, au fost soluţionate 23 de dosare cu trimitere în judecată, prejudiciul recuperat fiind de circa 260.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.