Măsuri de executare silită

0
40

Publicarea, în luna august, a Ordonanţei nr. 6/2019 privind instituirea unor facilităţi fiscale, a condus la o scădere, în prima etapă, a plăţilor faţă de bugetul general consolidat, contribuabilii debitori posibili beneficiari ai acestor facilităţi achitând doar obligaţiile curente, iar cele restante urmând a fi analizate şi achitate conform prevederilor actului normativ.
Pentru creşterea gradului de colectare a veniturilor bugetare şi recuperarea arieratelor, s-a procedat la executarea silită a creanţelor bugetare neachitate la termenele legale de plată.
Au fost întocmite şi comunicate 3.405 somaţii, în valoare de 33.930.056 lei, încasându-se suma de 6.471.943 lei.
Având în vedere că o mare parte a contribuabililor nu şi-au achitat obligaţiile restante în termenul de 15 zile de la comunicarea somaţiei, după expirarea acestui termen s-a procedat la executarea silită, prin celelalte modalităţi prevăzute de Codul de procedură fiscală.
În acest sens s-a procedat la poprirea terţilor şi a disponibilităţilor băneşti din conturile bancare ale debitorilor, înfiinţându-se 66 popriri terţi, în sumă totală de 686.718 lei, respectiv au fost înfiinţate 1.154 popriri asupra disponibilităţilor din conturile bancare, în sumă totală de 3.897.912 lei, valoarea încasată fiind de 4.804.529 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.