13 septembrie – Ziua Pompierilor din România

0
23

Pompierii mara­mu­re­șeni au sărbătorit vineri, 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România. Momentul a fost marcat printr-un ceremonial militar, care s-a desfășurat la sediul ISU Maramureș.
La festivitate au participat reprezentanți ai Insti­tuției Prefectului, Consiliului Județean, primăriei, șefi și comandanți ai unităților aparținând Sistemului Na­țional de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Na­țională, cadre active și în rezervă ale inspectoratului.
În cadrul ceremoniei au fost avansați în gradul următor un ofițer și 5 subofițeri, s-au acordat diplome de merit și a fost depusă o coroană de flori la statuia eroului pompier – căpitan Pavel Zăgănescu.
Elevii Școlii Gimnaziale „Octavian Goga” din Baia Mare au depus flori la statuia lui Gheorghe Pop de Băsești, fruntașul Marii Uniri, al cărui nume îl poartă unitatea și la statuia căpitanului Pavel Zăgănescu.
La final, după defilarea detașamentului de onoare compus din cadre ISU Maramureș și după onorul prezentat de Fanfara Municipală Baia Mare, militarii Detașamentului „Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare au desfășurat exerciții demonstrative în curtea subunității, aplau­dați de copiii și elevii pre­zenți, pentru că 13 septembrie a fost și o „zi a porților deschise”, dedicată celor mici, care au avut ocazia de a vedea, de aproape, tehnica de luptă nouă a pompierilor mara­mu­reșeni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.