Ţigări, în valoare de 65.000 lei, confiscate la frontiera de nord

0
65

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni specifice, 5.930 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 65.000 lei.
• Este vorba despre un cetăţean ucrainean, V.C., în vârstă de 59 de ani, care a încercat să introducă în România, în bagajele personale (în produse de uz casnic şi cutii cu diverse produse), cantitatea de 440 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 672 lei. Ţigările au fost confiscate, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei şi s-a instituit măsura interzicerii întrării în România pe o perioadă de 5 ani.
• Un echipaj al poliţiei de frontieră a observat un grup de persoane, care transporta, de la frontiera de stat către interiorul ţării, colete voluminoase.
Imediat, s-a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea au observat echipajul poliţiei de frontieră, au abandonat coletele şi au fugit.
Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au tras cinci focuri de avertisment, în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit.
În zonă au fost descoperite 4 colete cu ţigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.490 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 64.233 lei.
Ţigările au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.