În Şomcuta Mare • Tulburarea liniştii publice, încăierare şi violare de domiciliu

0
27

Poliţia Oraşului Şomcuta Mare a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe strada Mireşului are loc un scandal, în care sunt implicate mai multe persoane.
Echipajul de poliţie deplasat la faţa locului a constatat faptul că, în curtea unui imobil a avut loc o încăierare, în care au fost implicate mai multe persoane, pe fondul consumului de băuturi alcoolice. Pentru aplanarea conflictului la faţa locului a fost solicitat sprijinul unei echipe din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.
În urma scandalului, 4 persoane au fost transportate cu ambulanţa la spitalul din Baia Mare, două dintre acestea rămânând internate pentru acordarea de îngrijiri medicale. Este vorba despre doi tineri, în vârstă de 16 şi 26 de ani.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniş­tii publice, încăierare şi violare de domiciliu şi pentru stabilirea gradului de participare al celor implicaţi.

Distrugere prin incendiere

O tânără, de 20 de ani, din Şomcuta Mare a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind cercetată pentru comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere.
Marţi, 17 septembrie, la ora 14.45, Poliţia Şomcuta Mare a fost sesizată despre faptul că, într-un imo­bil de pe strada Mireşului a izbucnit un incendiu.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri, care a lichidat focul. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, incendiul a fost provocat intenţionat de către o persoană care, profitând de neatenţia proprietarului, a pătruns în locuinţă, a stropit cu benzină două canapele şi le-a dat foc.
Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată şi reţinută de poliţişti, aceasta fiind depusă la Centrul de reţinere şi arest preventiv al IPJ Maramureş.
Anterior producerii acestui incident, la ora 12:30, la acelaşi imobil a fost sesizată distrugerea geamurilor şi a uşii de acces în locuinţă. Pentru aceste distrugeri poliţiştii cercetează trei bărbaţi, cu vârste între 24 şi 42 de ani, din Şomcuta Mare.

Peste 180 mc material lemnos confiscat

În perioada 15-17 septembrie, ofiţeri şi agenţi de poliţie ai Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialişti ai Gărzii Forestiere Cluj şi Direcţiei Silvice Maramureş, au desfăşurat activităţi specifice pentru prevenirea delictelor silvice şi a altor nereguli în domeniul depozitării, transportului, prelucrării şi comercializării materialelor lemnoase.
În urma controalelor efectuate au fost aplicate 200 de sancţiuni contravenţionale, însumând peste 64.000 lei. Totodată, s-au confiscat 181,42 mc, esenţe diverse de material lemnos.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.