Sindicaliştii Sanitas cer reconvocarea şedinţei de dialog social

0
64

Supărări sindicale în rândul membrilor Sanitas Maramureş. Liderul Sanitas Maramureş, Mircea Ciocan a atras atenţia reprezentanţilor comisiei de dialog social că nu s-au respectat procedurile în cazul convocării şedinţei din 10 iulie. În acest context, sindicaliştii cer ca şedinţa pe tema problemelor din Spitalul de Psihiatrie din Cavnic să fie reluată.
“A fost un viciu de convocare. Aş dori să învederez faptul că la două zile după şedinţa din10 iulie v-am notificat cu privire la faptul că nu a existat o procedură corectă de convocare a tuturor membrilor comisiei de doalog social nominalizaţi prin ordinul prefectului. Se impunea reconstituirea acelei şedinţe cu toţi membrii comisiei, reconvocarea ei în condiţii de legalitate. Noi, în acea notificare v-am solicitat două lucruri: anularea procesului verbal de la întâlnirea din 10 iulie, rediscutarea situaţiei salariaţilor din spitalul Cavnic, în cadru legal, cu participarea tuturor membrilor comisiei de dialog social şi a tutuor invitaţilor. A doua solicitare viza îmbunătăţirea regulamentului de funcţionare al comisiei de dialog social”, a spus Mircea Ciocan (foto).
Sindicalistul consideră că şedinţa precedentă de dialog social “a fost o şuşana”. “Dacă s-ar fi făcut pro­cedura corectă nu s-ar fi ajuns la situaţia în care salariaţii să vadă la televizor că se discută cu altcineva de­cât cu sindicaliştii care îi reprezintă. Noi avem un sindicat, dar nu i s-a dat şansa liderului de sindicat să participe la şedinţă”, a punctat liderul Sanitas. Cei din comisia de dialog social au stabilit ca întâlnirea pe tema spitalului din Cavnic să aibă loc în 1 octombrie.
La întâlnirea din iulie, sindicaliştii au semnalat mai multe probleme în unitatea spitalicească: de la reţinerea abuzivă a drepturilor salariale aferente lunii aprilie 2018, ca urmare a unei decizii venite de la Curtea de Conturi până la încălcarea drepturilor de salarizare corectă, neacordarea salariului corespunzător încadrării stabilit prin Legea 153/2017, neacordarea indemnizaţiei de şef de compartiment, salarizarea incorectă pentru orele de gardă efectuate în baza contractului individual de muncă cu timp parţial, tratamentul discriminatoriu în privinţa includerii în graficul de gardă al medicilor cu contract individual de muncă, cu timp parţial, inexistenţa comunicării şi a bunei-credinţe din partea managerului spitalului, precum şi menţinerea ilegală pe post a fostului manager.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.