Căutat în Cipru, depistat în Poienile de sub Munte

0
87
foto: arhivă

Poliţiştii din Leordina au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Cipru, pe numele unui bărbat, domiciliat în Poienile de sub Munte.
Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, este cercetat de autorităţile din Cipru în cadrul unui proces privind custodia copilului său. Acesta a fost depistat de poliţişti pe raza localităţii de domiciliu, încarcerat şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Cluj.


Amenzi de 92.000 lei şi produse confiscate

Joi, 19 septembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi executat o acţiune pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite săvârşite în domeniul evaziunii fiscale, a produselor agroalimentare și pe linia contrabandei cu produse din tutun.
Într-o singură zi, au fost verificate 37 de societăţi comerciale şi 5 persoane fizice, din zona Şomcuta Mare. În cadrul verificărilor a fost constatată o infracţiune de contrabandă şi au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la prevederile Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea amenzilor a fost de 92.000 lei.
Totodată au fost confiscate ţigări de contrabandă, mai multe kg de carne şi produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat.
Sub coordonarea unui procuror, se efectuează acte de urmărire penală în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate în comiterea infracţiunii de contrabandă.


Nu daţi telefonul nimănui!

Prea puţin au apucat doi tineri să folosească telefoanele mobile pe care au reuşit să le sustragă prin diferite modalităţi. Aceştia au fost identificaţi, joi, de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare, iar telefoanele mobile au fost recuperate şi restituite proprietarilor.
Verificările poliţiştilor au relevat că, un băimărean, de 21 de ani, a sustras telefonul din vestiarul unui supermarket din municipiu, iar un bărbat, de 30 de ani, domiciliat în judeţul Sălaj, a profitat de faptul că un bărbat era în stare de ebrietate, i-a cerut telefonul pentru a suna pe cineva şi a luat-o la fugă cu tot cu telefon.
În ambele cazuri a intervenit împăcarea părţilor.


O femeie este cercetată după ce şi-a însuşit un portofel pierdut

A mers la cumpărături şi a găsit, între rafturi, un port­moneu, în care se aflau suficienţi bani pentru a-şi achita contravaloarea produselor din coşul de cumpărături. Nu s-a gândit nicio clipă că orice bun găsit trebuie restituit sau predat poliţiei.
Este vorba despre o femeie, de 54 de ani, din Borşa, care a fost identitificată ulterior sesizării faptei de poliţiştii din oraş, iar acum este cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.
Cel mai bun lucru pe care-l puteţi face atunci când găsiţi bani, telefoane sau orice alte bunuri, este să le duceţi la poliţie! Chiar şi atunci când nu vă vede nimeni! Dacă decideţi să vă însuşiţi bunul, bucuria poate fi doar de moment, iar ulterior puteţi fi cercetaţi în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt sau însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.


Campania „10 pentru siguranță”

Vineri, 20 septembrie, școlile gimnaziale din Ocna Șugatag și Călineşti au fost gazdele ultimelor sesiuni de informare din cadrul Campaniei „10 pentru siguranță”. Elevii şi cadrele didactice ale celor două școli au ridicat numărul beneficiarilor acestei campanii la 3.500.
În Campania de informare și prevenire „10 pentru siguranţă” au fost implicate toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, iar în județul Maramureș specialiștii în prevenire ai acestor structuri au transmis mesajul campaniei atât în locuri publice, cât și la manifestări cultural artistice, pe trenurile de călători și în 19 unități de învăță­mânt din localitățile Baia Mare, Sighetu Marmației, Târgu Lăpuș, Seini, Ocna Șugatag, Sarasău, Moisei și Călinești.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.