Muzeul Viu pentru preşcolari şi elevi

0
50

În perioada 1 octombrie – 29 noiembrie 2019 Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş (MJIA) continuă programul de educaţie muzeală adresat preşcolarilor şi şcolarilor din clasele I-IV. Temele propuse pentru primul semestru școlar, sunt următoarele: POVESTEA CEASULUI – atelier: „Ceas de luat acasă”; Joc si jucării – atelier: „Păpușa mea unicat”; ISTORIA BICICLETEI – atelier: „Călătorie în timp…cu bicicleta”; BRESLE SI MESERII– atelier: „Ucenicul croitor” În perioada 2 – 20 decembrie se vor desfășura activități tematice adecvate perioadei sărbătorilor de iarnă (Sfântul Nicolae și Sărbătoarea Sfântă a Naşterii Domnului).
Lecțiile se vor desfă­șura la sediul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş în spațiul destinat educației muzeale. Zilele de desfă­șu­rare al programului vor fi de marți până joi între orele 9-11 și 12-14. Timpul de desfășurare al programului este de aproximativ 100 minute în care sunt cuprinse atât partea teoretică cât și atelierul. Taxa pentru participarea la fiecare temă susţinută în cadrul programului de educaţie muzeală este de 3 lei/persoană.
Programările se efectuează în funcţie de locurile disponibile în calendarul activităţilor de pedagogie muzeală. La efectuarea unei programări (prin SMS) se vor comunica date privind grupul participant (unitatea de învăţământ, clasa, numele şi prenumele cadrului didactic însoţitor, numărul de elevi), precum şi activitatea, data şi intervalul orar solicitat. Programarea trebuie anunţată cu cel puţin două săptămâni înainte de desfăşurarea activităţii. În cazul în care, din motive obiective, nu mai puteţi participa în cadrul atelierelor există rugămintea de comunica acest aspect din timp, pentru a putea fi programate alte grupuri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.