În Sarasău, ţigări, în valoare de 281.000 lei, descoperite la frontieră

0
24

Vineri, 20 septembrie, în jurul orei 22, un echipaj al poliţiei de frontieră din Sarasău a descoperit, într-o zonă împădurită din apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu ţigări.
Imediat, la faţa locului a fost solicitată o echipă de intervenţie care a procedat la cercetarea și supravegherea zonei, timp în care au fost informate și autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, care au comunicat faptul că, pe direcţia respectivă au reţinut o persoană, de sex masculin, implicată în activitatea de contrabandă.
Coletele descoperite au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, unde, în urma inventarierii celor 48 de baxuri, a rezultat cantitatea de 24.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
Ţigările, în valoare de 281.000 lei, au fost confiscate, în continuare efectuându-se cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activităţi infracţionale.

Călăuze ucrainene şi migranţi asiatici, depistaţi la frontiera cu Ungaria

Poliţiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au depistat 7 cetăţeni străini, proveniţi din Bangladesh, Vietnam şi Sri Lanka, care, călăuziţi de 4 ucraineni, intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.
În noaptea de 19/20 septembrie, aproape de miezul nopţii, acţionând în baza unor informaţii, poliţiștii de frontieră sătmăreni au identificat, pe direcţia comunei Păulian, două autovehicule, care se deplasau spre frontiera cu Ungaria. La un moment dat, unul dintre autovehicule, o autoutilitară marca Mercedes, a părăsit drumul naţional, îndreptându-se spre localitatea Dacia, situată în apropierea frontierei de stat.
Imediat s-a luat măsura interceptării autovehiculelor, în vederea identificării conducătorilor auto. Maşinile au fost oprite şi s-a stabilit că, şoferii erau doi cetăţeni ucraineni, M.M., în vârstă de 30 de ani, și I.K., în vârstă de 26 de ani. De asemenea, în autoutilitara oprită la control se mai aflau ca pasageri alţi doi cetăţeni ucraineni şi 7 bărbaţi, de diferite naţionalităţi, fără documente de identitate asupra lor.
Deoarece, persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona respectivă, s-a luat măsura conducerii lor, precum și a autovehiculelor în cauză, la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
Din primele verificări, s-a stabilit că, cei 7 migranţi sunt cetăţeni din Bangladesh, Vietnam şi Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 21 și 39 de ani. Aceştia au fost preluaţi şi transportaţi până în zona de frontieră de către cei 4 cetăţeni ucraineni, cu scopul de a-i călăuzi în vederea trecerii ilegale a frontierei de stat în Ungaria. Cetăţenii asiatici intenţionau să ajungă într-un stat din spaţiul Schengen.
Drept urmare, ucrainenii sunt cercetaţi de către poliţiștii de frontieră pentru trafic de migranţi, iar celelalte 7 persoane pentru săvârșirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.
Faţă de cei patru cetăţeni ucraineni judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare a dispus măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.