Aproximativ 100 de fapte ilegale, constatate la frontieră

0
21

– 41.000 lei amenzi şi bunuri confiscate în valoare de 751.200 lei –

În weekend, în urma misiunilor desfășurate în punctele de trecere şi la „frontiera verde”, polițiștii de frontieră au constatat 99 de fapte ilegale, din care 40 infracțiuni și 59 contravenții, săvârșite de cetățeni români şi străini.
Cele mai multe infracţiuni au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de infrac­țiunile de fals și uz de fals, precum și de natură economico-financiară, inclusiv contrabandă cu bunuri. În urma sancțiunilor con­tra­venționale constatate au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 41.000 lei.
De asemenea, polițiștii de frontieră au descoperit, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară, care depăşeau plafonul vamal admis, provenite din contrabandă ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 751.200 lei.
Polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 37 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege, şi nu s-a permis ieşirea a 43 cetăţeni români, din diferite motive legale.
În ceea ce privește traficul, prin punctele de trecere ale frontierei au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 428.500 de persoane, cetățeni români și străini, dintre care 209.100 pe sensul de intrare și 219.400 pe cel de ieşire din ţară și aproximativ 101.300 mijloace de transport.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.