Recuperarea unui telefon mobil – motiv de bucurie

0
50

Când şi-a dat seama că nu mai are telefonul mobil, primul lucru a fost să anunţe poliţia.
Este vorba despre un tâ­năr, din Vişeu de Sus, care, sâmbătă după-amiaza, în timp ce se afla în zona unei unităţi şcolare din oraş, a fost abordat verbal de un băiat necunoscut. Profitând de neatenţia tânărului, necunoscutul a reuşit să-i sustragă acestuia telefonul mobil.
La scurt timp de la sesizare, poliţiştii din Vişeu de Sus au identificat un băiat, din Petrova, iar telefonul mobil a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.


De la petrecere în arest

– un tânăr a fost reţinut pentru 24 de ore –
În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 02.40, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că, în faţa unui local public, de pe strada Iuliu Maniu, a avut loc o agresiune.
La faţa locului a fost identificat un tânăr, domiciliat în Săpânţa, care prezenta leziuni şi a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Acesta le-a precizat poliţiştilor că a fost lovit de către o persoană necunoscută.
La scurt timp, investigaţiile poliţiştilor au dus la identificarea agresorului – un tânăr, de 20 de ani, din Sighetu Marmaţiei, care în baza probatoriului administrat a fost reţinut pentru 24 de ore. Luni, 23 septembrie, a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
În cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniş­tii publice şi lovire sau alte violenţe.


Două octogenare au fost victime ale hoților în Baia Mare

Sâmbătă, 21 septembrie, Poliția municipiului Baia Mare a fost sesizată despre două furturi din locuință, comise în dauna a două femei în vârstă.
• Prima victimă, o femeie, în vârstă de 84 de ani, a reclamat faptul că doi bărbați necunoscuți au pătruns în locuinţa sa, profitând de faptul că ușa de acces în locuinţă se afla întredeschisă.
Fiind surprinși de proprietară, aceștia au cerut un pahar cu apă și au profitat de neatenția femeii pentru a sustrage, de pe o masă din bucătărie, o cutie care conținea mai multe bijuterii din aur galben. Valoarea prejudiciului este de 1.500 lei. Femeia a reținut câteva semnalmente ale autorilor iar polițiștii au demarat investigațiile.
• A doua victimă, este o femeie, de 89 de ani. În locuința acesteia a pătruns o femeie necunoscută, cu un bol de fructe, pe care i le-a oferit în dar. Apoi femeia necunoscută a scos o bancnotă de 500 lei, solicitându-i bătrânei să i-o schimbe și să-și rețină 200 lei, pe care la fel, dorește să i-i ofere în dar. Bătrâna a refuzat banii, iar necunoscuta a părăsit locuința. Bănuind ceva suspect, proprietara și-a verificat locul în care își păstra economiile și și-a scos geanta cu banii pe masă. În acel moment, a surprins în holul locuinței o altă persoană necunoscută, de sex feminin, care i-a cerut o farfurie pentru a-i aduce friptură. Cea de-a doua femeie a scăpat farfuria pe podea, farfuria s-a spart şi, în timp ce reclamanta s-a aplecat pentru a culege cioburile, acea femeie i-a sustras din geanta tip plic, aflată pe masă, suma de 3.000 lei și un lănțișor din aur galben.
În ambele cazuri polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt și pentru identificarea autorilor.
Poliţia recomandă ce­tă­țenilor care au în familie sau în cercul de cunoștințe/vecini persoane vârstnice, să-și rezerve câteva minute din timp pentru a sta de vorbă cu aceștia, pentru a-i informa despre potențialele pericole în ceea ce pri­vește siguranța lor și a bunurilor pe care aceștia le dețin.
Modurile de operare “ÎMPRIETENIREA“ sau “BUNĂ ZIUA” reprezintă principalele metode prin care infractorii se apropie de persoanele vârstnice, le distrag aten­ția sau le șantajează emoţional, în scopul pătrunderii în locuință și sustragerii bunurilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.