Exerciţii spirituale pentru preoţii din Maramureş

0
39

Cea de-a treia serie de exerciţii spirituale anua­le pentru preoţii din Eparhia Greco-Catolică de Maramureş s-a desfăşurat în perioada 16-19 septembrie, la mănăstirea „Sfânta Maria” din Baia Mare. În această serie, alături de grupul de preoţi a fost şi Preasfinţitul Vasile, episcopul greco-catolic de Maramureş.
Meditaţiile au fost susţinute de către preotul iezuit Olivo Bosa, iar tema dezvoltată pe parcursul celor trei zile a fost Taina Botezului. Îndemnul iniţial al părintelui Olivo adresat preoţilor care s-au înscris în această serie de reculegeri a fost acela de a fi disponibili să „piardă timp pentru Dumnezeu pentru a putea intra într-un spirit de gratuitate şi de recunoştinţă”. Pe parcursul meditaţiilor, a fost analizat botezul ca fundament al credinţei creştine. „Întreaga viaţă a creştinilor trebuie să fie o actualizare a promisiunilor făcute la botez”, a afirmat pr Olivo care le-a propus, de asemenea, preoţilor să reflecteze la legătura dintre botez şi cruce deoarece „botezul este desăvârşit în crucea lui Isus”. Pe parcursul fiecărei zile, participanţii au avut câte două meditaţii ţinute de părintele îndrumător, momente de meditaţie personală, momente de rugăciune, sfânta liturghie celebrată împreună, iar în fiecare seară s-a făcut împărtăşirea comună în cadrul căreia fiecare participant a mărturisit ce l-a atins cel mai mult în timpul meditaţiilor făcute de-a lungul zilei. „Sperăm ca toţi preoţii care au participat, inclusiv Preasfinţitul Vasile, să fi primit, în aceste zile, un suflu nou, pentru a-L putea urma pe Dumnezeu şi a sluji voioşi turma care le-a fost încredinţată!” sunt cuvintele de final ale părintelui Olivo Bossa.
Ultima serie de reculegeri pentru preoţi din acest an se va defăşura la mănăstirea „Maica Îndurerată” din Sighetu Marmaţiei”, în perioada 7-10 octombrie, şi va fi susţinută de părintele Henryk Urban, călugăr iezuit.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.