Numărul preşcolarilor s-a dublat la Grădiniţa din Satu Nou de Jos!

0
121

Grădiniţa cu program prelungit din Satu Nou de Jos, aparţinător de comuna Groşi, are un număr dublu de copii în acest nou an şcolar faţă de anul trecut. Instituţia îşi desfăşoară activitatea în clădirea fostei şcoli săteşti (elevii fac naveta la şcoala din Groşi) şi are un spaţiu generos, într-o clădire cu două niveluri. Administraţia locală a investit în reabilitarea interioară a imobilului, iar în perioada următoare se va ocupa şi de exterior.
Cadrele didactice de la grădiniţă sunt încântate de condiţiile pe care le au la locul de muncă.
„Numărul copiilor în acest an cred că aproape s-a triplat şi suntem foarte încântaţi de ce s-a întâmplat la grădiniţă. Însă scopul nostru nu este neapărat numărul mare al copiilor, ci să avem părinţi mulţumiţi şi copii fericiţi. Şi cred că vom reuşi, deoarece suntem o echipă de educatoare titulare, pu­nem şi suflet, însă înainte de toate suntem mame, iar apoi suntem profesioniste în ceea ce facem. Cât despre condiţii, beneficiem de tot ceea ce ar putea avea nevoie preşcolarii la o grădiniţă modernă. Sălile de grupă au toate dotările, sală de mese, dormitoare. La parterul clădirii, există sală de joacă, complet echipată. Afară, avem un mediu curat, în care copiii se pot juca şi putem face multe activităţi outdoor. Dorim foarte mult să promovăm educaţia în afara grupei, ceea ce stimulează copiii. Nu suntem de acord cu educaţia prin televizor, folosim mijloacele audio-vizuale şi internetul doar în scopuri didactice, deoarece suntem conştiente de efectele nocive asupra creierului micuţilor în urma excesului de desene animate şi tablete… De asemenea, dorim să ve­nim cât mai mult în sprijinul părinţilor, să comunicăm cu ei, să-i consiliem, să-i încurajăm. Prin tehnologia modernă, părinţii sunt tot timpul în contact cu noi”, a explicat Lavinia Bârlea, profesor învăţământ preşcolar.
Proiect de reabilitare exterioară
Pentru a ţine copiii în comună, dar şi pentru a le spori numărul, autoritatea locală investeşte continuu în educaţie.

Grădiniţa va fi reabilitată termic

Florin Boltea, primarul comunei Groşi, ne spune: „La Satu Nou de Jos, am înfiinţat anul trecut o grădiniţă cu program pre­lungit, în clădirea şcolii. Asta pentru că, de câţiva ani de zile, funcţionează în comuna noastră doar şcoala din satul Groşi, aşa că pe toţi elevii îi aducem aici. La Satu Nou de Jos era o grădiniţă cu program normal, însă ne-am gândit să o facem cu program prelungit, tocmai pentru că am constatat necesitatea acestui tip de învăţământ. Astfel că, în 2018, împreună cu directorul de la şcoală, am gândit un proiect pe termen mediu şi lung pentru dezvoltare. Am început de la Satu Nou de Jos, deoarece acolo avem un spaţiu generos, şi am finanţat de la buget local renovarea acelui spaţiu, cu suma de 80.000 lei. Anul acesta, am mai alocat 24.000 de lei pentru dotări. Într-adevăr, interiorul este impecabil. Anul trecut, am avut o grupă de program prelungit cu 20 de copii, iar pentru noul an şcolar au fost peste 40 de solicitări. Noi avem aici şi un proiect pe PNDL, în valoare de 1,7 milioane lei, aflat în fază de proiectare, iar prin această investiţie clădirea va fi reabilitată termic, vor fi amenajate terenuri de joacă pentru copii, garduri de împrejmuire, un teren de sport, practic tot ce trebuie în partea de exterior a clădirii”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.