26 septembrie • Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere

0
51

Joi, 26 septembrie, la nivel european se derulează Proiectul EDWARD, „The European Day Without A Road Death” destinat conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere.
Proiectul este susţinut de Comisia Europeană şi îşi propune ca ziua de 26 septembrie 2019 să devină Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere, în condiţiile în care media zilnică la nivelul UE este de 70 morţi/zi.
În scopul adoptării de către participanţii la trafic a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice, ieri, poliţiştii maramureşeni au acţionat în trafic pentru prevenirea şi combaterea excesului de viteză, a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive, întrucât comportamentul participanţilor la traficul rutier rămâne cel mai important obstacol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranţei rutiere.
În municipiul Baia Mare, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş au derulat o acţiune preventivă pe B-dul Independenţei. Conducătorii auto opriţi au fost sfătuiţi să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care se rulează, să reducă viteza în locurile impuse de lege şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii, să evite efectuarea unor manevre riscante şi îndeosebi depăşirile neregulamentare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.