Concurs • Criminalişti maramureşeni în Ungaria

0
58

Parteneriatul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş cu Căpitănia de Poliţie a judeţului Jasz-Nagykun-Szolnok din Ungaria continuă să se consolideze. Dacă până acum schimbul de experienţă viza în principal patrulele de ordine publică, de această dată partenerii din Ungaria au iniţiat un schimb de experienţă în domeniul criminalisticii.
În această lună, o delegaţie formată din doi tehnicieni criminalişti, condusă de şeful Serviciului Criminalistic Maramureş, comisar şef Paul Chende, a participat, în calitate de concurent, la cea de-a IV-a ediţie a Concursului de Criminalistică pe teme de investigare tehnico-ştiinţifică a locului faptei, organizat la nivelul judeţului Jasz-Nagykun-Szolnok.
Scopul evenimentului a fost acela de-a realiza un schimb de experienţă şi de bune practici în problematica cercetării la faţa locului în cazul diferitelor tipuri de infracţiuni întâlnite în activitatea profesională.
Concursul a vizat teme de cercetare la faţa locului şi modul de abordare din punct de vedere criminalistic şi judiciar în situaţii diferite, întâlnite în activitatea profesională, respectiv: moarte suspectă, furt din locuinţă, autovehicul abandonat având amplasat dispozitiv exploziv, vătămare corporală produsă accidental pe un teren de golf, cadavru legat găsit în toaletă publică, autoturism care transportă emigranţi, furt din autoturism. De asemenea, verificarea cunoş­tin­ţelor teoretice a fost realizată prin intermediul unui test grilă.
Au participat 8 echipe, având în componenţă doi tehnicieni criminalişti, aparţinând formaţiunilor teritoriale din judeţul Jasz-Nagykun-Szolnok, plus echipa formată din cei doi tehnicieni criminalişti români, fiecare echipă având de rezolvat 8 probe, sub forma unor simulări ale unor situaţii reale.
Deşi a fost prima participare a unui echipaj românesc la acest tip de competiţie, maramureşenii au obţinut un loc onorabil, prestaţia fiind apreciată de organizatori, care au declarat că, poliţiştii criminalişti români au adus plus valoare competiţiei şi doresc ca participarea românească la această activitate să devină o tradiţie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.