Vinuri din Moldova la Sărbătoarea castanelor

0
62

În perioada 27-29 septembrie 2019, la sala sporturilor din Baia Mare a fost deschisă expoziţia ,,Republica Moldova prezintă”, la care au participat 7 crame de top, cu suportul Oficiului Naţion­al al Viei şi Vinului. Pe parcursul celor trei zile de expoziţie, vizitatorii au degustat vinuri de calitate, unele deja prezente pe piaţa noastră.
,,România este o ţară importantă pentru exportul de vin din Moldova, de altfel una dintre principalele noastre pieţe de desfacere. În anul 2018, s-a înregistrat o creştere a exporturilor de 20,4% după valoare şi 10,8% după volum, iar acest trend se păstrează şi în 2019. Anul acesta, am avut o serie de evenimente în diferite oraşe: Braşov, Iaşi, Baia Mare, Snagov. Ne-am dorit să oferim publicului din România posibilitatea de a degusta vinurile noastre care provin din zone cu Indicaţie Geografică Protejată, fiecare dintre acestea având specificul său. Vinul este unul dintre ambasadorii ţării noastre, iar aceste acţiuni ne permit să promovăm produsele de calitate, dar şi Moldova din punct de vedere oenoturistic. De altfel, aşteptăm cât mai mulţi turişti din România să vină să ne viziteze cu ocazia Zilei Naţionale a Vinului care va avea loc în perioada 5-6 octombrie şi care se va sărbători la Chişinău, dar şi la majoritatea cramelor”, a declarat directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova, Gheorghe Arpentin.
La expoziţia ,,Republica Moldova prezintă” au participat cramele Tomai Vinex, Cricova, Purcari, Doina Vin, Timbrus, Chateau Vartely şi Vinia Traian. Preţurile la vânzare în expoziţie au fost cele de producător.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.