Concurs de pescuit sportiv la Tg. Lăpuş

0
105

Vineri, sîmbătă şi duminică (27-29 septembrie 2019), pe lacul Lighet de lîngă Tîrgu Lăpuş, a avut loc un concurs interjudeţean de pescuit sportiv şi recreativ. Lacul a fost creat în 1975, prin bararea pîrîului Nireș numit și Lighet. Suprafaţa lacului astfel creat atinge peste 3 ha, iar adîncimea apei variază de la 0,5 m la 6 m.
Pescarii pot prinde aici: crap, caras, amur, fitofag, albișoară, roșioară, biban. Luciul de apă Lighet este administrat de Asociaţia de pescuit sportiv şi recreativ Cheile Lăpuşului, preşedinte Ovidiu Hereş, secretar Adrian Perţa. Concursul a fost organizat de Mircea Blenche, administratorul lacului şi vicepreşedinte al asociaţiei, acum pe post de arbitru, alături de Marin Cîmpeanu.

Ovidiu Hereş a prins un crap de 3,2 kg

S-au înscris în competiţie 24 de pescari cu experienţă în sportul cu undiţa, care fac parte din diferite asociaţii de pescuit. Cei mai mulţi au fost din Cluj-Napoca – au dormit în corturile proprii. Concursul propriu-zis a început vineri la ora 8. S-au constituit echipe alcătuite din cîte doi pescari, cu două beţe fiecare. S-a respectat cu stricteţe dictonul “Prinde şi eliberează”. Şi, ca la orice competiţie sportivă, s-a întocmit şi un clasament.
Locul I – echipa pescarilor Mirel Tiţirigă şi fiul său Sebastian, de 12 ani, care au agăţat în cîrligele lor 52,6 kg de peşte, cel mai greu a fost un crap de 4,5 kg. Locul II – echipa lui Călin Augustin şi Ioan Nechita a prins 19,9 kg de peşte. Locul III – Călin Man şi Radu Lăpuşan, cu 10,8 kg, Locul IV – Ovidiu Hereş şi Ionuţ Man au prins 9,6 kg, Locul V – Gheorghe Iepure şi Vasile Boctaş din Cluj-Napoca, Locul VI – Neluţu Crişan şi Daniel Opre din Cluj-Napoca.
Pentru momirea peştilor, pescarii au folosit: porumb boabe (fiert şi crud), viermuşi, rîme, diferite preparate plăcut mirositoare. Preşedintele Asociaţiei de Pescuit Sportiv şi Recreativ din Tg. Lăpuş, Ovidiu Hereş, le-a mulţumit tuturor participanţilor că au ales lacul Lighet pentru concurs şi i-a felicitat pe cei care au obţinut premii. O cină pescărească pentru toţi participanţii a fost gătită de Karol Szekely.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.