Festival Păstoresc în Rona de Sus

0
29

După slujba religioasă a hramului bisericii (Nașterea Precistei Maria), în grădina noului sediu al U.U.R. din comuna Rona de Sus, s-a derulat ediția a II-a a festivalului ucrainean organizat de Mirko Nicolae Petreţki (moderator) și de deputat Nicolae Miroslav Petreţki (tată şi fiu).
Pe scena în aer liber, a fost rostită rugăciunea Tatăl Nostru în limba ucraineană. Apoi au dat spectacol: elevii din clasa I, învățătoare Larisa Semeniuc Petreţki, şi corul mixt „Vocile Ronei” din Poienile de sub Munte, dirijat de prof. Geta Petreţki. Inginerul silvic Nicolae Grijac a susținut un potpuriu folcloric la acordeon, iar grupul vocal bărbătesc ,,Glasul Muntelui” din Poienile de Sub Munte, condus de prof. Mihai Macioca, a prezentat cântece păstorești. Festivalul a continuat cu grupul „Plaiurile Maramureșului” și ceterașul Iura Semeniuc, apoi s-au perindat grupurile folclorice „Crasna Vișeului”, „Crasnianocica”, fluierașul Vasile Hrițuc, grupul de fete Nadia-Speranța din Repedea, coordonator artistic Adriana Recalo, și grupul feminin ”Rușceanca” din Ruscova, dirijat de Mihaela Miculaiciuc, referent la Căminul cultural din Ruscova. ”Nuntașii” din Valea Vișeului au prezentat jocul colacilor. Au mai urcat pe aceeași scenă, în cele cinci ore de manifestare, și grupurile mixte din Crăciunești, instructor Anna Matus, la mandolină a cântat Ivan Nucu Giurgea, urmat de grupul de femei din Bocicoiu Mare, coordonatoare Nutea Mihali. Iar la trâmbiță a zis Nicolae Şanta.
Festivalul a avut musafiri ucraineni din Paltin-Suceava și ansamblul folcloric „Verhovena” din Ucraina. Participanții au fost serviţi cu bucate din gastronomia locală.
Vasile BOICIUC-ROGNEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.