Ordinul 3126/2019 • Procedura de anulare a obligaţiilor de plată accesorii şi restructurarea obligaţiilor bugetare

0
183

În Monitorul Oficial nr. 786/27 septembrie, a fost publicat Ordinul nr. 3126/2019 pentru aprobarea Procedurii de anulare a obligaţiilor de plată accesorii şi modificarea Ordinului ministrului Finanţelor Publice nr. 2.810/2019 pentru aprobarea procedurii de aplicare a măsurilor de restructurare a obligaţiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018, în cazul debitorilor care au datorii principale în cuan­tum mai mare sau egal cu suma de un milion lei.
Contribuabilii care doresc să beneficieze de facilităţile fiscale pot depune notificarea privind intenţia de accesare a facilităţii fiscale şi cererea de acordare a acestora până la 16 decembrie 2019, inclusiv prin aplicaţia online „Spaţiul privat virtual”.
De asemenea, beneficiază de aceste facilităţi fiscale şi persoanele fizice sau entităţile fără personalitate juridică, unităţile administrativ-teritoriale ori instituţiile publice, indiferent de cuantumul obligaţiilor bugetare principale restante administrate de ANAF înregistrate la 31 decembrie 2018 inclusiv.
MFP reaminteşte că în această categorie sunt incluşi şi debitorii declaraţi insolvabili, persoanele cărora li s-a stabilit răspunderea solidară, pentru obligaţiile bugetare aferente perioadei anterioare datei de 31 decembrie 2018 inclusiv.
Pentru a beneficia de amânarea la plată a accesoriilor şi de anulare a acestora pentru obligaţiile bugetare pe care le administrează ANAF, contribuabilii trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.