Festivalul-Concurs de Muzică Corală „DOXOLOGIA”

0
92

„Săracă inima me”, ediția a II-a
În organizarea Asociației corale „Doxologia”, în colaborare cu Episcopia Maramureșului și Sătmarului și Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”, la Baia Mare a avut loc ediția a doua a Festivalului-Concurs de Muzică Corală „Doxologia” – 2019.
Motto-ul manifestării a fost „Săracă inima me”. Chiar dacă participarea a fost scăzută, considerăm că obiectivul principal al concursului – promovarea valorilor autentice ale creaţiei corale religioase, a fost atins. Mai este de lucrat la cel de-al doilea obiectiv – revigorarea mişcării corale din România.
Au fost în concurs pa­tru formații corale, care au evoluat în ordinea reieșită din tragerea la sorți: Corul „Armonia” – Târgu Lăpuș, Corul „Nașterea Domnului” – Arad, Corul „Buciumenii Chioarului”, Buciumi, Corul „Anastasis”, Deva. Lucru care a ușurat mult jurizarea, făcută de arhim. prof. univ. dr. Ioan Ardelean, protodiacon al Arhiepiscopiei Tomisului, Ana Ungureanu, dirijorul corului Madrigal, și lector univ. dr. Costel Mirel Nichita, dirijorul corului Catedralei Mitropolitane Iași.
Marele Premiu a revenit corului „Nașterea Domnului”, Arad; premiul I – Corul „Armonia”, Tg. Lăpuș, Premiul II – Corul „Anastasis”, Deva, iar premiul III – Corul „Buciumenii Chioarului”. Andrei Baboșan a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun dirijor. Corala „Diaconia”, din Cluj-Napoca, laureata primei ediții a festivalului, a susținut un recital cu piese care au mers la inima publicului.
Un moment deosebit l-a constituit duetul Corului „Doxologia”, al Catedralei Sf. Treime din Baia Mare, dirijat de prof. dr. Cosmin Lauran, care a fost și directorul festivalului, și baritonul Ioan Ardelean, președintele juriului.
Au fost recompensați cu distincții din partea episcopului Maramureșului și Sătmarului membrii juriului, directorul festivalului, precum și profesorul Simion Vaida.
Încheiem cu speranța că ediția a treia va aduce la Baia Mare mai multe formații corale. Fiindcă avem nevoie de muzică corală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.