Amenzi, permise și certificate de înmatriculare reținute

0
17

În cadrul acțiunilor organizate pe drumurile publice de pe raza județului, polițiștii au constatat 24 de infracțiuni privind circulația pe drumurile publice, au reținut 68 de permise de conducere și au retras 45 certificate de înmatriculare.

În Baia Mare

Polițiștii Biroului Rutier au desfășurat o acțiune pentru depistarea șoferilor care conduc cu viteză excesivă. Din cele 48 de sancțiuni contravenționale aplicate, 38 au fost pentru depășirea limitei legale de viteză. Valoarea amenzilor a fost de aproximativ 25.000 lei. Totodată au fost reținute trei permise de conducere.

În Șomcuta Mare

Polițiștii au acționat pe DJ 108E Mogoșești – DJ 182B (strada Someș) din Șomcuta Mare și DJ 182B Mireșu Mare, pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice. Au fost controlate 42 de autovehicule, au fost testați mai mulți conducători auto și s-au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.030 lei, fiind constatată și o infracțiune privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Totodată, a fost reținut un permis de conducere.

În Fărcașa

O altă acțiune a fost organizată pe DJ 108/D Gârdani – Ariniș, pentru depistarea șoferilor care nu respectă semnificația indicatoarelor rutiere sau semafoarelor electrice instalate pe tronsonul de drum aflat în lucru. După ce au fost oprite pentru verificări mai multe autovehicule, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 3.000 lei. Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere din care 3 pentru nerespectarea semnificației semaforului electric.

În Tăuții Măgherăuș • Lemne confiscate

La finalul săptămânii trecute, un echipaj de ordine și siguranță publică a oprit pentru verificări un tractor, care transporta cu semiremorca peste 16 mc material lemnos. Întrucât cantitatea de material lemnos transportată nu corespundea cu cea înscrisă în avizul de însoțire, vehiculul a fost indisponibilizat la sediul Ocolului Silvic Firiza.
Verificările polițiștilor au relevat că, tractorul efectua un transport pentru o societate comercială din Seini, astfel că aceasta a fost sancționată contravențional în conformitate cu dispozițiile legale. Totodată, s-a luat măsura confiscării a peste 10 mc material lemnos, faptic și valoric.

Autovehicule cu defecțiuni tehnice

O altă acțiune a vizat depistarea șoferilor care conduc autovehicule cu defecțiuni tehnice. În colaborare cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Maramureș, polițiștii au verificat mai multe autovehicule.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7.500 lei. Totodată, au fost reținute 10 certificate de înmatriculare și au fost ridicate două seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Băimărean sub influența alcoolului

În timp ce efectuau activități de patrulare, polițiștii au oprit pentru verificări un autoturism, condus de un băimărean, de 61 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Centrul Medical de Permanență Seini unde i-au fost recoltate probe de sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.