Județul Maramureș, premiat în SUA

0
80

Delegația Consiliului Județean Maramureș, aflată la Washington D.C., compusă din Ioan Doru Dăncuș, vicepreședintele CJ Maramureș, și Gheorghe Paul Szaniszlo, consilierul superior în cadrul Biroului de Relații Internaționale, a reprezentat Maramureșul la Gala “Alianța 2019”.
Județului Maramureș i-a fost decernat “Premiul de excelență pentru promovarea oportunităților economice și culturale”, ca o recunoaștere a implicării în strângerea relațiilor româno-americane. Totodată, la secțiunea „Antreprenorul anului 2019”, a fost premiată Anastasia Soare, fondatoarea companiei Anastasia Beverly Hills, iar la secțiunea „Inovație în business”, a fost premiată compania Uipath, ca primul “unicorn românesc” în tech, care a fost reprezentată la eveniment de Răzvan Ahim. Liderului majorității din Camera Deputaților americani, Steny H. Hoyer, i-a fost înmânat Premiul de Excelență pentru activitatea în Serviciul Public 2019.

Ioan Doru Dăncuș şi Michael Dolha
Ioan Doru Dăncuș şi Michael Dolha

Premii de excelență pentru promovarea culturii și filmului românesc în Statele Unite, precum și promovarea tradițiilor ro­mâ­nești sau a documentării imigrației românești în America au fost acordate Societății Culturale Româno-Americane din Seattle, reprezentată de Otilia Baraboi, Societății pentru limba și cultura română autentică din Chicago, reprezentată de vicepreședintele Alina Crișan, și Organizației Moștenirea Românilor Americani din Minnesota, reprezentată de Arria Giulian și Dana Voller. Tânărul regizor maramureșean Michael Dolha a prezentat scurt-metrajul “Screening of Hayley”, produs de Casa de film “Dolha Films”, fiind recompensat de Ioan Doru Dăncuș cu o traistă. Prezent la eveniment, Excelența Sa James Rosappepe, fost ambasador al SUA la București și unul din fondatorii Alianței Americano-Române, a primit în dar însemnele județului Maramureș, pe care a recunoscut că l-a vizitat și a rămas ca un loc special în sufletul său.
Organizația Alianța Americano-Română a lansat două inițiative menite să îmbunătățească pe viitor viața românilor din țară și din diaspora: campania “Census US 2020”, susținută și de artista Paula Seling, și ridicarea vizelor pentru români – “Visa Waiver for Romanians”. (A.B.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.