Hramul bisericii „Sfânta Parascheva” din Baia Mare

0
90

Pentru credincioșii Parohiei Sfânta Cuvioasă Parascheva din Baia Mare, din cartierul Vasile Alecsandri, ziua de 14 octombrie este una de aleasă bucurie, fiindcă își prăznuiesc hramul bisericii și cinstesc pe Sfânta Parascheva, care le este ocrotitoare. Anul acesta hramul bisericii va fi ținut duminică, 13 octombrie 2019. Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoți cu începere de la ora 10,00. An de an, în jurul modestului Altar s-au adunat întru cinstire mulțime de credincioși, fiind onorați, în multe rânduri, de Slujba Arhierească. De mai bine de 14 ani aici s-a aprins un Altar de jertfă și slujire lui Dumnezeu, iar treptat s-a pus temelia unei biserici noi, care este în construcție.
În urmă cu patru ani, în 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, la cererea unor credincioși și a preotului paroh Gavril Gavriș, s-a primit în dar din partea Mitropoliei Moldovei veșmântul care a îmbrăcat moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. Acest odor s-a așezat spre închinare într-o frumoasă raclă, în biserică, și este cinstit așa cum se cuvine de tot mai mulți credincioși din oraș. Racla va fi pusă spre închinare și la hramul din acest an.
Preotul paroh, împreună cu credincioșii, vă invită să fiți împreună în duh de rugăciune și cinstire pe toți cei care aveți evlavie la Sfânta Cuvioasă, iar Bunul Dumnezeu să-i binecuvânteze cu har pe toți cei care se dovedesc cinstitori ai Sfintei Cuvioase Parascheva.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.