Preasfințitul Teofil Roman, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei – Bucurie și binecuvântare pentru Desești

0
64

Este mândria și bucuria deseștenilor că din rândul lor s-a ridicat un episcop. Semnul binecuvântării, răsplată a credinței și rodire a ascultării. Iar acolo unde prisosesc smerenia și răbdarea, se înmulțește harul și se revarsă binecuvântări peste oameni și peste locurile ce se sfințesc prin ei, cum frumos se exprima preotul Ioan Ardelean, din Desești, la aflarea veștii că Preasfințitul Părinte Teofil Roman, din Desești, este noul episcop al Iberiei, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.
Cu regretul că pleacă departe de ei, deseștenii erau încredințați, însă, că sufletul Preasfințitului Teofil va purta, în orice loc al lumii, amintirea familiei care l-a născut, a pământului pe care a făcut primii pași în viață, a primilor dascăli din școala satului natal, a primului său duhovnic și a tuturor acelora care îi vor aduce nostalgic aminte de copilărie și prima sa tinerețe.
Iar acum, de Hramul Bisericii Ortodoxe din Desești, „Sfânta Parascheva”, Părintele Teofil vine să sărbătorească împreună cu deseștenii această bucurie a credinței. „Cronica satului Desești” a scris despre perseverența și răbdarea smerită, despre blândețea și bunătatea Părintelui Teofil, dar mai ales despre ascultarea chemării lui Hristos și despre credința cea mare, încă din fragedă pruncie, în slujirea preoțească. Deseștenii au fost prezenți în Catedrala Episcopală din Madrid, la hirotonirea Părintelui Teofil Roman, ca Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din Spania și Portugalia.
Iar în 19 și 20 octombrie 2019, Părintele lor de suflet, va fi prezent la Desești, participând la slujba vecerniei, de sâmbătă, și la Sfânta Liturghie, de duminică. Răspunsurile vor fi date de Corul „Doxologia”, al Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, dirijor, prof. dr. Cosmin Lauran.
Vor fi două zile de sărbătoare a credinței și bucuriei la Desești!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.