Decizia de a conduce fără permis „l-a condus” după gratii

0
18

Poliţiştii din Ocna Şugatag au depistat şi încarcerat un bărbat, de 60 de ani, domiciliat în Borşa.
Pe numele acestuia, Judecătoria Baia Mare a emis mandat de executare a pedepsei închisorii pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Bărbatul, condamnat la de 3 ani, 10 luni și 10 zile închisoare, a fost depus în penitenciar în vederea executării pedepsei.


Într-o singură zi – poliţiştii au intervenit la 9 cazuri de loviri sau alte violenţe

Duminică, poliţiştii ma­ramureşeni au intervenit la 9 cazuri de loviri sau alte violenţe sesizate prin SNUAU 112. În unele cazuri victimele au ajuns la spital după ce unele persoane, aflate în stare de ebrietate, au ales să-şi facă dreptate cu pumnul.
Agresiunile care au ajuns la cunoştinţa poliţiştilor s-au înregistrat în mediul urban, în Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, dar şi în mediul rural, în Lunca la Tisa, Bârsana, Onceşti, Vălenii Lăpuşului şi Bicaz.
În două cazuri victimele au suferit leziuni care au necesitat internarea acestora pentru acordarea de îngrijiri medicale. Este vorba despre un tânăr, de 24 de ani, din satul Corni, comuna Bicaz, care a fost agresat de un bărbat, de 47 de ani, din aceeaşi localitate şi de un tânăr, de 27 de ani, din Lunca la Tisa, comuna Bocicoiu Mare, agresat de către doi vecini.
Nu faţă de toţi agresorii pot fi luate măsuri întrucât unele victime refuză să depună plângere, condiţie necesară pentru derularea unei anchete penale.
Poliţiştii reamintesc că victimele au la dispoziţie trei luni pentru a depune plângere şi că este nevoie de certificat medico-legal care să indice numărul de zile de îngrijiri medicale, în funcţie de care se încadrează fapta.
Infracţiunea se pedespeşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar în cazul în care este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin cel mult 90 de zile de îngrijiri medicale, pedeapsa este de la 6 luni la 5 ani de închisoare sau amendă.


Patru fapte de contrabandă cu ţigări în Sighetu Marmaţiei

Vineri, 11 octombrie, poliţiştii din Sighetu Marmației au desfăşurat o acţiune în Piaţa Agroalimentară.
În cadrul activităţilor, poliţiştii au depistat patru persoane care desfășurau activități de contrabandă cu țigări: o tânără, de 22 de ani, din Ucraina, o femeie, de 65 de ani, din comuna Giuleşti şi doi sigheteni, de 47 şi 59 de ani.
Cele 140 de pachete cu ţigări de contrabandă, găsite asupra acestora, au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.


Poliţiştii cercetează două înşelăciuni

Pentru a obţine bani cât mai uşor, unele persoane apelează la strategii infracţionale. În acest week-end poliţiştilor le-au fost sesizate două cazuri de înşelăciune.
• În Baia Sprie
O femeie, de 60 de ani, din Baia Sprie, a contactat un bărbat în vederea efectuării unor reparaţii la acoperişul casei. Bărbatul s-a prezentat cu o echipă la locuinţa acesteia stabilind un preţ, însă după terminarea lucrării victimei i-a fost cerută o sumă mult mai mare.
După câteva zile, victima a constatat că lucrarea nu a fost bine executată, astfel că a apelat poliţia solicitând cercetarea bărbaţilor pentru infracţiunea de înşelăciune.
• În Groşi
O altă metodă de înşelăciune este cea a cetăţeanului străin care rămâne fără benzină. Duminică, un tânăr, de 21 de ani, a fost oprit la ieşire din Groşi, de un cetăţean, care deţinea un autoturism cu numere specifice statului Marea Britanie şi care a declarat că este turc.
Acesta l-a rugat să-i dea 300 de lei, pentru a-şi alimenta rezervorul, pretinzând că a rămas fără carburant, iar în schimbul sumei de bani i-a oferit tânărului bijuterii din aur. Când a verificat dacă obiectele sunt din aur, tânărul a constatat că a fost înşelat.
În ambele cazuri poliţia efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.