După denunțul unui polițist de frontieră, cetățean străin prins în flagrant dând mită

0
40

Sâmbătă, 12 octombrie, în jurul orei 19.45, un bărbat cu dublă cetățenie bulgară și macedoneană s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, conducând un autoturism înmatriculat în Macedonia, fiind însoțit în calitate de pasager de un cetățean sârb.
La control, conducătorul autoturismului a prezentat, pe lângă documentul de călătorie, un permis de conducere, emis de autoritățile din Bulgaria. Existând suspiciuni asupra autenticității documentului, s-au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora s-a stabilit că, permisul de conducere nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.
Urmare a constatării agentului de poliție de frontieră, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, atât conducătorul auto, cât și pasagerul, au promis agentului, inițial, suma de 500 euro iar, ulterior, suma de 1.000 euro, pentru ca acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a nu constata infracțiunile anterior menționate și a le permite continuarea călătoriei.
Oferta a fost refuzată de polițistul de frontieră, care a informat conducerea, fiind formulată sesizare la Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare.
În baza sesizării, a fost constituită echipa operativă, coordonată de procuror, context în care, la ora 23.55, s-a realizat prinderea în flagrant a cetățeanului străin, în timp ce oferea celor doi polițiști de frontieră suma de 200 euro, pentru ca aceștia să nu-și îndeplinească atribuțiunile de serviciu.
Ulterior, conducătorul autoturismului și pasagerul au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, procurorul de caz dispunând față de aceștia punerea în mișcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită, uz de fals și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.