Suntem alături de toate femeile! Fii speranța!

0
27

În aceste zile, Organizația Femeilor Liberale Maramureș a derulat o campanie de informare și conștientizare a importanței prevenției cancerului la sân în mai multe localități din județul Maramureș.
Statisticile arată impactul major negativ al acestei boli atât prin faptul că este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la femei cât și prin rata mare de incidență în rândul acestora, 1 din 8 femei pot dezvolta cancer de-a lungul vieții.
Îngrijorător este și faptul că, în România, 80% dintre cazuri sunt depistate în fază avansată a boli și doar 20% în fază incipientă, şi de aceea, informarea corectă despre posibilitățile de prevenire a instalării acestei boli este vitală.
Președintele OFL Maramureș, dr. ing. Valeria Brezoczki a precizat că „în aceste an, am dorit ca informațiile privind prevenția să ajungă la cât mai multe femei din Maramureș și în cât mai multe zone, de aceea Organizația Femeilor Liberale Maramureș alături de organizațiile locale au derulat acest program în Baia Mare, Sighetu Marmației, Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Cicârlău, Seini, Răzoare, Rona de Jos, Botiza. Participanții au primit informații de specialitate din partea cadrelor medicale prezente la evenimente și au fost îndrumate să pună în practică o serie de recomandări de prevenție.(…) Vom continua campania și în anii următori, cu speranța că putem participa activ în prevenția cancerului de sân. Susținem prevenția!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.