ZIUA CARIEREI – proiect Rotaract Vișeu de Sus

0
151

În perioada 7-9 octombrie 2019, elevii claselor a XII-a de la Liceul Teoretic „Bogdan-Vodă” Vișeu de Sus au participat la proiectul ZIUA CARIEREI, organizat de Clubul Rotaract Vișeu de Sus, în colaborare cu Liceul Teoretic „Bogdan-Vodă”.
„Prin intermediul acestui proiect ne-am propus să contribuim la dezvoltarea abilităților de explorare a alternativelor educaționale și ocupaționale necesare pentru luarea unei decizii cu privire la alegerea unui parcurs profesional”, au afirmat reprezentații clubului.
În vederea creării unei viziuni cât mai clare asupra unei cariere viitoare, din perspectiva abilităților și a cunoștințelor pe care trebuie să și le însușească elevii, clubul a avut alături reprezentanți ai unor instituții importante: inspector Marincat Diana, din partea Poliției de Frontieră Române, agent șef adj. de poliție Bora Aurelia, din partea Poliției Române, plt. adj. șef Tomoiagă Grigore, din partea Jandarmeriei Române, maistru militar Timiș Gabriel, din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș, care au împărtășit din experiențele lor profesionale tinerilor și le-au explicat ce presupune o carieră în domeniul lor de activitate.
Inițiatorii proiectului aduc mulțumiri pentru deschidere și colaborare tuturor celor ce au fost prezenți la întâlnirile cu elevii, dar și domnilor Eusebiu Olar, director al Liceului Teoretic „Bogdan-Vodă”, Dragoș Tomoiagă, împuternicit șef sector al Poliției de Frontieră Vișeu de Sus și comisar-șef de poliție Ștefan Danci, șeful Poliției Vișeu de Sus.
Proiectul a fost inițiat de Ioan Coman, președintele în exercițiu al Clubului Rotaract Vișeu de Sus. În cele trei zile de evenimente, clubul a fost reprezentat de Tudor Coman, președinte fondator și avocat Iulia Pintea, vicepreședinte fondator, care au subliniat importanța planificării viitorului și a stabilirii priorităților cu privire la viața profesională de către viitorii absolvenți.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.