Focuri de armă la frontiera de nord și un ucrainean reținut

0
32

Polițiștii de frontieră din Negrești-Oaș au observat un grup de persoane, transportând în spate colete voluminoase spre interiorul țării noastre. S-a acționat pentru reținerea persoanelor, efectuându-se somațiile legale prin voce, dar acestea nu s-au supus, fapt pentru care au fost trase, conform prevederilor legale, trei focuri de avertisment în plan vertical.
Polițiștii de frontieră au reușit să rețină, cu ajutorul câinelui de serviciu ROT, o persoană de sex masculin, V.H., în vârstă de 23 de ani. Celelalte persoane, profitând de terenul accidentat și împădurit, s-au înapoiat pe teritoriul statului vecin.
La aproximativ 1.500 metri de linia de frontieră au fost descoperite 18 colete voluminoase, cu țigări de contrabandă, care au fost transportate la sediul poliției de frontieră. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.300 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 73.710 lei.
Cetățeanul ucrainean a fost reținut pentru 24 de ore de către organele de poliție judiciară, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

În Petea
Țigări de contrabandă ascunse într-o autoutilitară…

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, N.S., în vârstă de 50 de ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, conducând o autoutilitară marca Iveco, cu număr de înmatriculare specific Ucrainei.
Existând suspiciuni că ar transporta țigări, s-a efectuat un control asupra mijlocului de transport, persoanei și bagajelor, fiind descoperită, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul de frontieră, în spătarul banchetei, cantitatea de 240 pachete cu țigări, cu timbru fiscal ucrainean.
Țigările, în valoare totală de 2.808 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

… și într-un șopron din Rona de Sus

Polițiștii de frontieră maramureșeni au descoperit, pe raza localității de frontieră Rona de Sus, într-un șopron cu fân, un colet care conținea țigări.
În urma inventarierii, s-a constatat că este vorba de 480 pachete cu țigări, în valoare de 5.600 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În continuare se desfășoară activități specifice în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Români cercetați pentru contrabandă
– 4.000 pachete cu țigări confiscate –

Polițiștii de frontieră din Sarasău au oprit pentru control, în Sighetu Marmației, un autoturism marca Mitsubishi Pajero, înmatriculat în România.
Autoturismul era condus de către cetățeanul român V.C., în vârstă de 45 de ani, iar în mașină se mai afla în calitate de pasager M.A., în vârstă de 25 de ani, ambii domiciliați în județul Covasna.
În urma controlului autoturismului, s-au descoperit mai multe cutii, care conțineau țigări, de proveniență ucraineană. Drept urmare, s-a luat măsura conducerii mașinii, împreună cu cei doi cetățeni români, la sediu pentru continuarea cercetărilor.
S-a procedat la inventarierea cutiilor din vehicul și s-a constatat că acestea conțin 4.000 pachete cu țigări, în valoare de 46.800 lei, marfă ce a fost confiscată, iar autoturismul marca Mitsubishi, în valoare de 25.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.
În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și sunt desfășurate activități specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale.

Autoturism căutat în Marea Britanie, descoperit în Sighetu Marmației

Polițiștii de frontieră, în cooperare cu reprezentanți ai IPJ Maramureș, au oprit în trafic, pe raza municipiului Sighetu Marmației, un autoturism marca BMW, model 635D. Mașina era condusă de cetățeanul român R.M., în vârstă de 34 de ani, domiciliat în județul Satu Mare.
Cu ocazia verificării documentelor, s-a constatat că mașina este semnalată ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autoritățile din Marea Britanie.
Autoturismul, în valoare de aproximativ 70.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, în cauză fiind întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Autoturism căutat în Germania, oprit în Petea

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru a intra în România, Mihai B., în vârstă de 23 de ani, din județul Iași.
Acesta conducea un autoturism marca Volkswagen Passat, pe care erau aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare de Germania.
Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că mașina este semnalată ca fiind bun căutat pentru confiscare, cu mențiunea furt, alertă introdusă de autoritățile din Germania.
Autoturismul, în valoare de aproximativ 7.100 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, în cauză fiind întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.