O Cruce-Monument la Săliștea de Sus

0
60

Duminică, 13 octombrie 2019, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a oficiat slujba de binecuvântare a Crucii de la Săliștea de Sus, amplasată pe Dealul Grui din apropierea orașului.
Din sobor au făcut parte Pr. Gavriș Vancea, parohul bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Săliște II, Protos. Sofronie Perța, starețul Mănăstirii Dragomirești, Pr. Călin Vlad, secretarul protopopesc, Pr. Nicolae Pintea, paroh în Buleni – Săliște I, Pr. Dumitru Iuga, slujitor la biserica Săliște II.
Crucea este o construcție monument, din oțel, înaltă de 18,5 metri, fără soclu, grea de câteva tone bune. Ridicarea ei a fost inițiativa credinciosului Simion Gaga, consilier local, care a suportat și contravaloarea părții metalice. Manopera, soclul și alte lucrări legate de înălțarea ei au fost făcute pe cheltuiala Consiliului Local și Primăriei orașului Săliștea de Sus, primar Ștefan Iuga, de către firma CONREP din Vișeu de Sus, patron Mihai Boga.
Crucea-monument se vede de pe traseul drumului județean ce străbate orașul de la un capăt la altul, iar foarte curând va fi luminată electric, să fie vizibilă și pe timpul nopții, când va oferi o imagine feerică.
La slujba de binecuvântare a participat un număr mare de credincioși din orașul Săliștea de Sus.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.