ZIUA MEDICULUI PENSIONAR 2019

0
61

La începutul lunii iulie 2004, în Baia Mare, a luat ființă Filiala Maramureş a Asociaţiei Medicilor Pensionari, al nouălea judeţ din România în care a luat naştere o asemenea filială.
Cu toata vârsta înaintată, unii dintre medicii pensionari lucrează și în prezent în policlinici private sau cabinete individuale, contribuind prin cunoștiintele și experienţa lor la ameliorarea stării de sănătate a populaţiei. De asemenea, un mare număr de medici pensionari au şi preocupări meritorii extraprofesionale, în domeniul culturii, sunt autori de cărți de specialitate şi beletristică, pictori, muzicieni, fotografi, colecționari.
Problemele medicilor pensionari din Maramureş sunt multiple și similare cu cele ale celor din întreaga țară. În numeroase cazuri pensiile actuale sunt la un nivel necorespunzător față de anii lucraţi și în comparaţie cu alte sectoare de activitate.
Asociaţia Medicilor Pensionari a întreprins de-a lungul anilor demersuri la forurile competente în vederea rezolvării unor probleme stringente ale medicilor pensionari din România, al căror număr este de peste zece mii de persoane, solicitând asistență medicală și medicamente gratuite, prioritate la acordarea asistenței medicale în instituţiile sanitare (ambulatoriu sau spitale), o mai bună colaborare între medicii în activitate și cei care s-au pensionat.
Filiala Maramureş a reuşit să colaboreze cu mari unităţi sanitare din judeţ: Spitalul Judeţean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”, Spitalul de Pneumoftiziologie „N.Rușdea”, Spitalul de Boli Infecțioase și psihiatrie Baia Mare, Spitalul Municipal Sighetu Marmației şi Spitalul Orăşenesc Vișeu de Sus, în vederea alocării unor contribuţii ale medicilor în activitate membrii susţinători ai Asociaţiei, viitori pensionari.
Asociaţia a beneficiat de sponsorizări din partea Colegiului Medicilor, Colegiului Medicilor Dentişti, Policlinicii Sf. Maria, firma „Helcor” Baia Mare, EUROMEDICA Hospital, astfel că, din fondurile realizate și din cotizaţiile medicilor pensionari, Filiala Maramureş a sprijinit medici, aflaţi în situaţii dificile (de sănătate, pecuniare, etc), cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și de Paşte. S-au acordat sume de bani sau alimente de strictă necesitate. De asemenea, s-au distribuit ajutoare pentru căminul de bătrâni Baia Sprie, acţiuni care vor continua și în viitor.

Dr. Felix MARIAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.