Fiecare picătură de sânge contează!

0
21

Pe considerentul că dăruind o picătură de sânge, dăm o șansă vieții aproapelui, IPJ Maramureș a încheiat un protocol de colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină, prin care s-au stabilit mai multe activități de promovare a donării de sânge în rândul polițiștilor.
Vineri, a avut loc o acțiune de donare, în cadrul primei colecte mobile, organizată la sediul IPJ.
S-a ajuns la această modalitate de recoltare de sânge din cauza creșterii solicitărilor din partea spitalelor, urmare atât a numărului mare de pacienți și a complexității operațiilor efectuate, cât și a scăderii numărului donatorilor de sânge la nivelul județului nostru.
Alături de conducerea unității, un număr mare de polițiști au dat curs acestei inițiative, dovedind faptul că oamenii legii sunt alături de cetă­țeni nu doar prin măsurile menite să le crească siguranța, ci și prin gesturi de suflet, menite să contribuie la creșterea șanselor de supraviețuire sau vindecare a persoanelor care depind de transfuzii de sânge.

Înșelătorie prin metoda „telefonul mobil”

O nouă metodă de înșelătorie face tot mai multe victime în rândul românilor. Este vorba despre faptul că mulți români observă pe telefonul mobil că au fost apelați de numere din străinătate.
Odată ce ai observat că ai fost apelat de un număr din străinătate, gândește-te de două ori înainte de a apela înapoi. Dacă nu aștepți un telefon de la o persoană cunoscută care este plecată în țara respectivă, ar fi bine să nu răspunzi și să nu apelezi înapoi numărul care te-a sunat.
Infractorii au pus la cale o metodă simplă și eficientă de a face bani.
În momentul în care tu apelezi numărul de telefon respectiv, vei fi taxat pe fiecare minut. E posibil ca taxele să plece de la 2 euro pe minut și să ajungă chiar și la 100 de euro.
În această situație, fie îți va dispărea tot creditul disponibil, dacă ai o cartelă prepay, fie la finalul lunii vei fi nevoit să plătești o factură imensă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.