În Târgu Lăpuș • Lucrări de reparații la podul vechi

1
243

Rezistența podului, vechi de peste 73 de ani, de peste râul Lăpuș, a slăbit considerabil, din cauza anilor și numărului mare de autovehicule care au trecut peste el, deci se impunea imperios consolidarea lui.
În 21 august 2019, s-au demarat lucrări de refacere a suprastructurii și infrastructurii podului vechi, realizate de către firma SC AVRIL SRL, Satu Mare.
A fost amenajat un drum din piatră concasată, paralel cu râul și-n apropierea podului, pentru a putea fi transportate utilajele și materialele necesare consolidării podului. Chiar lângă pod s-au construit, din beton, patru picioare de 5,8 m înălțime și 1,8 lățime, peste care s-a așezat un suport metalic pe care au fost montate țevile pentru gaz metan, canalizare, energie electrică și apă.
Sunt avansate lucrările de amenajare a pragului de fund, în aval de pod. De pe suprafața podului a fost decopertat asfaltul și s-au tăiat balustrada și trotuarul din partea dreaptă, în direcția de mers spre Primăria orașului, iar pietonii pot circula pe trotuarul de vizavi. Autovehiculele au fost redirecționate spre podul nou.

1 COMENTARIU

  1. Buna seara Domnu Petrut !
    Va felicit si va multumesc pentru felul cum reusiti sa transmiteti prin scrisul dumneavoastra viata din Tara Lapusului.
    Totusi la articolul de fata am o mica nelamurire , as putea sa o numesc chiar indoiala .Podul de peste Lapus din Targu Lapus nu are cu siguranta 73 de ani.Asta ar insemna anul 1946.Nu avea de unde Romania atunci sa faca aceasta investitie.
    Era un pod de lemn , care a fost inlocuit cu actualul pod .Am trait acest eveniment si am mult sub 73 de ani.
    Va doresc numai bine si sa stiti ca citesc cu incintare articolele dumneavoastra , prin care pentru citeva minute sunt in Targu Lapus

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.