În dosarul decesului pădurarului, există suspecți, dar nu și urmăriți penal

0
68

Tribunalul Maramureș informează că, în data de 16.10.2019, ora 21.18, procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a fost sesizat de către ofițerii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș – Serviciul de Investigații Criminale cu privire la faptul că pe raza cantonului silvic Strâmbu Băiuț, pădurea Rogozului, a fost găsit decedat pădurarul P.L.P. care prezenta o plagă împușcată în zona pieptului, iar lângă cadavru a fost găsită o armă de foc care prezenta urme de degradare.
Pe baza primelor informații cu privire la împrejurările decesului, procurorul s-a sesizat din oficiu cu privire la infracțiunile de ultraj și uz de armă fără drept.
Prin ordonanța din aceeași dată s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem”.
Potrivit constatărilor preliminare formulate de medicii legiști, moartea numitului P.L.P. s-a datorat „hemoragiei interne urmare unei plăgi împușcate, toracică cu lezarea organelor interne (plămâni) și vaselor mari (aortă toracică, venă cavă superioară). Leziunile cu rol tanatogenerator s-au putut produce prin împușcare, posibil armă cu alice, în legătură de cauzalitate directă cu decesul”.
Până la acest moment nu s-a formulat vreo acuzație penală față de vreo persoană.
Dosarul a fost înregistrat și instrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș neefectuând nici un act de urmărire penală în cauză.

Petiție adresată procurorului general

Către Dimitrie Bogdan Licu, Procuror General:
Semnatarii acestei petiții vă solicită să dispuneți mutarea anchetei penale, în cazul morții pădurarului Liviu Pop, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
În acest moment al anchetei, procurorii de la parchetul Maramureș au avansat ipoteza că pădurarul s-ar fi „autoîmpușcat”, din greșeală. Principalii suspecți au fost eliberați și nu au fost puși sub acuzare. Unul din ei ar fi nepotul prim-procuroarei din Târgu Lăpuș, milionar în euro și angajat la o firmă implicată în scandaluri privind tăierile ilegale de păduri.
Toate aceste informații sunt de natură să creeze suspiciuni asupra modului de rezolvare a acestui dosar. Vă cerem să interveniți pentru ca ancheta să fie preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și derulată de procurori imparțiali.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.