În Sighetu Marmației • Fapte și consecințe – polițiștii în dialog cu elevii

0
21

Marți, 22 octombrie, polițiștii de prevenire au ajuns la două licee din Sighetu Marmației, Colegiul Național „Dragoș Vodă” și Liceul Pedagogic „Regele Ferdinand”.
În contextul în care liceenii urmează să participe la balurile bobocilor sau la petrecerile de majorat, polițiștii au subliniat riscurile la care se expun cei care conduc fără să dețină permis, cei care consumă alcool sau substanțe interzise, cei care recurg la violență etc.
Seriile de întrebări – răspunsuri au fost susținute de expunerea unor cazuri concrete, din păcate tragice, în urma cărora tineri ca ei și-au pierdut viața după ce au încercat să experimenteze lucruri ilegale.
Aspectele dezbătute nu le-au fost neapărat străine adolescenților care, fie au avut cunoștințe implicate în diferite cazuri, fie au auzit în mass media despre astfel de incidente. Însă ieri aceștia au conștientizat că expresia „mie nu mi se poate întâmpla” se poate transforma cu ușurință într-o frază afirmativă.
La final, polițiștii au insistat asupra necesității de a sesiza poliția de fiecare dată când se confruntă cu situații care le creează o stare de temere sau când se află în situații care i-ar putea pune în pericol.

În Baia Mare • Tentative de înșelăciune cu cartele telefonice

Marți, 22 octombrie, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați cu privire la faptul că două persoane au fost pe cale de a fi înșelate. Este vorba despre două femei, de 80 și 90 de ani, care au fost sunate, pe telefonul fix, de către persoane necunoscute, care au pretins că sunt reprezentanți ai unor companii de telefonie mobilă.
Cele două au fost informate că au câștigat un premiu, în valoare de 4.000 euro, iar pentru a intra în posesia lui trebuie să cumpere 4 sau 5 cartele telefonice reîncărcabile și să comunice codurile acestora.
Una dintre ele a închis telefonul fără a da curs solicitării, însă cealaltă a avut noroc că la magazinul la care a mers nu erau cartele telefonice și a renunțat.
În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în vederea identificării autorilor, sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.

În Unguraș • Soț agresiv cercetat de polițiști

Marți după-amiază, o femeie, de 47 de ani, din Unguraș, a sesizat poliția că a fost agresată fizic de soțul său.
Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit că femeia a fost agresată, pe fondul geloziei și al consumului de alcool. În urma evaluării situației, polițiștii au emis pe numele agresorului, în vârstă de 52 de ani, ordin de protecție provizoriu.
Totodată, a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie.

În Baia Sprie • Tânăr depistat de două ori conducând fără permis

În baza probatoriului administrat, polițiștii din Baia Sprie au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr, de 22 de ani, din oraș, cercetat pentru conducere fără permis.
Inițial, tânărul a fost depistat de polițiști în data de 9 septembrie a.c., în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis. Duminică, 20 octombrie, în timp ce efectuau activități de patrulare, polițiștii l-au observat din nou, pe același tânăr, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ignișului. La momentul respectiv nu a oprit la semnalele polițiștilor, fiind urmărit și prins la scurt timp pe strada Câmpului.
Marți, 22 octombrie, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Maramureș, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

În Strâmtura • Mandat european de arestare

Marți, polițiștii din Strâmtura au depistat, într-un imobil de pe raza comunei, o persoană pe numele căreia a fost emis mandat european de arestare.
Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 45 de ani, condamnat de autoritățile judiciare din Spania pentru infracțiuni contra libertății sexuale.
Acesta a fost prezentat Parchetului Cluj, care a dispus reținerea sa pentru 24 ore, urmând a fi prezentat Curții de a Apel Cluj.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.